Ostapenko Taizemē notiekošā paraugturnīra pusfinālā piekāpjas Plīškovai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko sestdien piedzīvoja zaudējumu Taizemes pilsētā Huahinā notiekošā paraugturnīra «Intercontinental World Tennis Thailand Championship» pusfinālā.

Latvijas tenisiste, kura WTA rangā atrodama septītajā vietā, pārliecinoši ar 1-6, 4-6 piekāpās pasaules ceturtajam numuram Karolīnai Plīškovai no Čehijas.

Ostapenko šajā mačā bija grūti rast pretargumentus čehietes spēlei. Lai arī cīņas sākumā abas spēlētājas apmainījās breikiem, pirmā seta turpinājumā Plīškova sāncenses servi lauza divas reizes pēc kārtas, tiekot pie drošas uzvaras.

Savukārt otrajā setā Ostapenko pēc iegūta breika izvirzījās vadībā ar 3-0, taču pārsvaru nenoturēja, jo atkal Plīškova viņu divas reizes pēc kārtas nobreikoja.

Ostapenko ceturtdien tika nosaukta par Latvijas labāko gada sportisti, kamēr vīriešu konkurencē šo godu saņēma Kristaps Porziņģis.

Pirms tam pirmajā turnīra pusfinālā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas ar 6-3, 6-3 droši uzveica planētas devīto raketi Johannu Kontu no Lielbritānijas.

Līdz ar to Ostapenko svētdien gaida duelis par trešo vietu, kur viņas pretiniece būs Konta.

Zīmīgi, ka vēl pirmdien Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova Čehijas ekstralīgas finālturnīra mačā pret Plīškovu cieta zaudējumu ar 5-7, 5-7.

Šis paraugturnīrs iepriekšējo reizi norisinājās pirms diviem gadiem, kad tajā uzvarēja Polijas tenisiste Agņeška Radvanska.

Pēc šī turnīra Ostapenko dosies uz Ķīnu, kur jau nākamā gada pirmajā dienā sāksies Šeņdžeņas WTA turnīrs. Sezonai viņa gatavojas jau mēnesi, tomēr vienīgi Taizemē viņai ir pirmie treniņi ārā. Ja daudzas tenisistes visu sagatavošanās posmu pavada vietās, kur ir silts, Ostapenko gatavojās dzimtenē, paužot, ka Rīga ir viena no skaistākajām pilsētām pasaulē.

Ostapenko jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu