Jēkabpils «Lūši» otro gadu pēc kārtas izcīna Latvijas kausu volejbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jekabpils.lv

Jēkabpils «Lūši» sestdien Daugavas sporta namā, Rīgā, pārliecinoši ar rezultātu 3-0 (25:23, 25:19, 25:16) uzvarēja valsts čempioni RTU/«Robežsardzi», nosargājot pērn izcīnīto Latvijas kausu.

Uzvarētāju rindās 14 punktus guva Rihards Puķītis, bet 13 punktus pievienoja Armands Āboliņš. Savukārt RTU/«Robežsardze» sastāvā ar 14 punktiem izcēlās Gatis Garklāvs.

Šajā mačā līdzvērtīgs bija pirmais sets, jo «Lūši» sīvā cīņā uzvarēja ar 25:23, bet spēles turpinājumā Rīgas vienības pretestība mazinājās. Ja otrajā setā tai vēl kaut kā izdevās turēties līdzi pretiniekiem, noslēdzošais sets jau tika zaudēts graujoši.

«Lūši» par Latvijas kausa ieguvējiem kļuvuši otro gadu pēc kārtas. Pērn «Lūši» finālā saspringtā piecu setu cīņā pieveica šī gada fināla pretiniekus RTU/«Robežsardze».

Ceļā uz šī gada finālu Jēkabpils komanda vispirms uzvarēja «Limbaži»/MSĢ volejbolistus, bet pusfinālā ar 3-0, 3-1 pārspēja «Biolars»/«Jelgava» komandu.

Savukārt Latvijas čempione RTU/«Robežsardze» ceturtdaļfinālā pieveica Nacionālās līgas vienību «Ventspils», bet pusfinālā ar 3-0, 3-0 uzvarēja «Daugavpils Universitāti» (DU).

Abas finālistes pirms nedēļas tikās «Credit24 Meistarlīgas» ietvaros, kad «Lūši» savā laukumā bija labāki ar rezultātu 3-0 (26:24, 25:20, 27:25), pretiniekus no Rīgas trijos setos uzvarot otro reizi sezonā.

Baltijas Meistarlīgā šosezon «Lūši» atrodas sestajā vietā ar 26 punktiem, kamēr RTU/«Robežsardze» spēlētāji kopvērtējumā ar 24 punktiem ir pozīciju zemāk.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien Latvijas kausu volejbolā sievietēm otro gadu pēc kārtas izcīnīja «Babīte», kas saistošā cīņā ar 3-1 (25:20, 20:25, 27:25, 28:26) uzvarēja nacionālajā līgā spēlējošo Murjāņu Sporta ģimnāziju (MSĢ).

Pērn Latvijas kausa finālā «Babīte» ar 3-0 uzvarēja RSU/MVS komandu.

Nacionālajā līgā spēlējošā MSĢ komanda pusfinālā no tālākās cīņas izslēdza valsts čempiones RSU/MVS volejbolistes. Pirmajā spēlē Ilmāra Pūliņa trenētā MSĢ pret čempionēm zaudēja ar 1-3, taču atbildes mačā revanšējās ar 3-0, gūstot negaidītu panākumu arī divu spēļu summā.

Tikmēr «Babīte» pusfinālā divos mačos ar 3-0 un 3-1 uzvarēja «Rīgas Volejbola skolas» (RVS) komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu