Slavenā Bola jaunākās atvases profesionāļa karjeru sāks Lietuvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Slavenā Lavāra Bola jaunākie dēli Liandželo un Lamelo Boli parakstījuši līgumu ar Lietuvas basketbola līgas (LKL) un Baltijas Basketbola līgas (BBL) klubu Prieņu-Birštonas «Vytautas», otrdien pavēstīja komanda.

Pašlaik 19 gadus vecais Liandželo un 16 gadus vecais Lamelo Lietuvā ieradīsies janvāra sākumā.

«Ar nepacietību gaidām Liandželo un Lamelo ierašanos. Esam gandarīti, ka varēsim viņiem palīdzēt profesionālās karjeras attīstībā un ilgtermiņa panākumos,» «Vytautas» citē kluba sporta direktoru Viļu Vaitkeviču.

Kā raksta ESPN, Boliem netiek prognozēts liels spēles laiks LKL, taču brāļiem var tikt dota lielāka iespēja BBL, kur «Vytautas» spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas klubiem «Jūrmala» un «Betsafe»/«Liepāja». Ar jūrmalniekiem «Vytautas» izbraukumā tiksies 20.decembrī, bet pie Liepājas komandas viesosies 24.janvārī, līdz ar to pēc pusotra mēneša slavenos brāļus, iespējams, varēs redzēt arī Latvijā.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēts Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu, un viņu mājās trenēja tēva Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

Basketbolistu aģenta piedāvājumā klubiem teikts, ka atalgojums nav būtisks, bet galvenais, lai abi brāļi spēlētu kopā. Starp interesentiem bijusi arī Lietuvas komanda Panevēžas «Lietkabelis», kas pagājušās nedēļas nogalē no galvenā trenera amata atbrīvoja latvieti Artūru Štālbergu.

Bolu ģimenes vecāko dēlu Lonzo Bolu šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas «Lakers», kuras rindās viņš debitēja planētā spēcīgākajā līgā.

«Vytautas», kurā sezonu iesāka arī latviešu basketbolists Kārlis Apsītis, ar četrām uzvarām 13 mačos ieņem septīto vietu LKL kopvērtējuma tabulā, bet BBL Prieņu-Birštonas ar četriem panākumiem piecās cīņās A apakšgrupā atpaliek tikai no «Jūrmalas».

«Vytautas» pieteikumā LKL vienīgais ārzemnieks ir ukrainis Deniss Lukašovs, līdz ar to komandai nav jāuztraucas par leģionāru limitu.

Tiesa, «Vytautas» mēdz aizkavēties ar algu maksājumiem spēlētājiem, turklāt komandas galvenais treneris Virgīnijs Šeškus nepārvalda angļu valodu. Šeškus darbu varētu apgrūtināt arī tas, ka Lavārs Bols mēdz publiski kritizēt trenerus, kuru vadītajās komandās spēlē viņa dēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu