Neimars pelna vairāk nekā 7 sieviešu top līgās futbolistes kopā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Britu izdevums «The Guardian» raksta par dzimuma diskrimināciju pasaules sportā, īpašu sadaļu veltot futbolam. Salīdzinot atalgojuma apmērus sieviešu top līgās ar spēcīgākajiem vīriešu čempionātiem, atšķirība ir vairāk nekā milzīga.

Kā spilgts piemērs minēts Brazīlijas spīdekļa Neimara gadījums. Uzbrucējs pagājušajā vasarā par rekordlielu transfēru (222 miljoni eiro) no Spānijas granda «Barcelona» pievienojās ambiciozajai Parīzes «Saint-Germain» no Francijas.

2017./2018. gada sezonā Neimara alga ir 36,7 miljoni eiro un viņš ir viens no visvairāk pelnošajiem futbolistiem pasaulē. Aptuveni tikpat lielu atalgojumu saņem 1693 futbolistes kopā, kas spēlē pasaules vadošajos nacionālajos čempionātos - Francijā, Vācijā, Anglijā, ASV, Zviedrijā, Austrālijā un Meksikā.

Neimars papildus lielu naudu nopelna ar reklāmas līgumiem.

Cenšoties panākt vienlīdzību sportistu atalgojumā, vistuvāk ir Norvēģija, kas aktīvi iestājas par dzimumu vienlīdzību. Spēlētāju savienības vadītājs Joahims Valtins sacīja: «Norvēģijā dzimumu vienlīdzība ir svarīga, tāpēc tas ir labi gan valstij, gan sportam.»

«Es teiktu, ka ir tikai viens klubs Norvēģijā, kas var piedāvāt pilnībā profesionālu vidi,» sacīja Norvēģijas futbola izlases kapteine un Londonas «Chelsea» pussardze Marena Mjelde. «Citās komandās nemaksā tik daudz. Tāpēc norvēģu futbolistēm ir grūti pilnībā koncentrēties tikai futbolam, jo no rītiem agri jāceļas, lai dotos uz vilcienu, skolu vai darbu un pēcpusdienā nodarbotos ar futbolu.»

Anglijas premjerlīgā, salīdzinot ar Anglijas spēcīgāko sieviešu līgu futbolā, spēlētājiem maksā par 99 reizēm vairāk, nekā nopelna futbolistes šīs valsts labākajā līgā.

Teniss ir vienīgais sporta veids, kurā gan sievietēm, gan vīriešiem izmaksā vienādas prēmijas. Piemēram, Aļona Ostapenko un Rafaels Nadals par triumfu šā gada «French Open» turnīrā katrs saņēma pa 2,1 miljonam eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu