Porziņģis: Jāturpina strādāt pie muguras stiprināšanas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviešu zvaigznei Kristapam Porziņģim arī iepriekš bijušas problēmas ar muguru, tāpēc viņš ir apņēmības pilns strādāt pie tās stiprināšanas.

Porziņģis sestdien muguras sāpju dēļ nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda, aizvadot otro maču divās dienās, viesos ar rezultātu 102:117 (39:29, 22:29, 13:37, 28:22) zaudēja vienai no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām Hjūstonas «Rockets».

Porziņģis izlaida otro spēli šosezon, jo veselības problēmu dēļ viņš nespēlēja arī vienu maču pirms divām nedēļām. Savu pirmo divu NBA sezonu laikā latvietis kopumā izlaida 26 spēles.

«Man ir savilkta mugura un tā nejūtas labi. Pēc iepriekšējās spēles sāku to just, sekoja pārlidojums, nepalīdzēja arī gulēšana citā gultā,» Porziņģis izteicās vēl pirms cīņas. «Kaut iesildoties sajutos labāk, tāpat nav pietiekami labi.»

«Man arī pagājušajā sezonā bija līdzīgas muguras problēmas, tāpēc jāturpina strādāt pie tās,» stāstīja latvietis.

Zīmīgi, ka muguras problēmu dēļ «Knicks» komandai nepalīdzēja abi garie pamatsastāva spēlētāji, jo otro maču pēc kārtas izlaida turku centrs Eness Kanters.

«Mugura jūtas daudz labāk. Šodien (sestdien) pamostoties bija daudz labāk nekā pirms divām dienām. Noteikti gribu spēlēt pirmdien. Jā, nebūšu 100% gatavs, bet centīšos doties laukumā,» teica Kanters.

Aizvadītajā spēlē «Knicks» pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 29:7 un vēl pēc puslaika bija priekšā ar 61:58, tomēr trešajā ceturtdaļā viens pats Džeimss Hārdens guva vairāk punktu nekā visa «Knicks» komanda un turpinājumā mājinieki izcīnīja drošu uzvaru. Nepilnu 30 minūšu nogrieznī «Rockets» komanda bija labāka par pretiniekiem ar 91:46.

«Rockets» pazīstama kā ļoti aktīva tālmetienu izpildītāja, šajā mačā trāpot 18 no 47 iespējām, kamēr «Knicks» iemeta četrus no 17 trejačiem.

«Spēles sākumā viņi kļūdījās metienos, bet mēs ieguvām labas iespējas. Pēc tam viņi sāka trāpīt,» teica «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks. «Bez diviem sākumsastāva spēlētājiem mums bija jāaizvada gandrīz lieliska spēle. Lielu daļu mača spēlējām labi, bet pretinieki ir spēcīga komanda un zina kā trāpīt tālmetienus. Daudzas komandas iet cauri traumām, jāturpina cīnīties. Varbūt kādi rezervisti izmantos radušās iespējas.»

Ņujorkas vienībai šī bija deviņpadsmitā spēle šosezon, bet izbraukumā tika spēlēts vien septīto reizi. Viesos komanda pagaidām spējusi izcīnīt vien vienu panākumu.

«Knicks» ar desmit uzvarām 19 spēlēs atkāpusies uz Austrumu konferences astoto vietu, kamēr «Rockets» ar 15 uzvarām 19 mačos ir Rietumu konferences līdere.

Nākamajā mačā «Knicks» pirmdien savā laukumā tiksies ar Portlendas «Trail Blazers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu