Bertāns laukumā nāk vien mača izskaņā; «Spurs» piekāpjas «Celtics»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā laukumā devās vien cīņas izskaņā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda izbraukumā ar 94:108 (26:30, 23:24, 18:26, 27:28) piekāpās Bostonas «Celtics».

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja nepilnas astoņas minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, jo iemeta vienīgo divpunktnieku un vienu no diviem «sodiņiem», bet vienīgais trejacis lidoja grozam secen.

Vēl latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

«Spurs» sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Brendons Pols, kamēr Rūdijs Gejs pievienoja 14 punktus.

Savukārt «Celtics» labā 24 punktus iemeta Kairijs Ērvings, bet ar 18 punktiem atzīmējās Džeileins Brauns.

Lai arī maču labāk iesāka «Spurs», pirmajos uzbrukumos izvirzoties vadībā, pārsvaru tai neizdevās nosargāt. Kopumā pirmajā puslaikā vadībā bija te viena, te otra komanda, bet lielajā pārtraukumā ar piecu punktu pārsvaru (54:49) devās «Celtics» basketbolisti.

Tomēr otrajā puslaikā situācija laukumā krietni mainījās, jo «Celtics» ieguva iniciatīvu, kas tai noslēdzošā ceturkšņa sākumā jau deva teju 20 punktu vadību.

Bertāns laukumā nāca nepilnas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad rezultāts bija 74:93. Lai arī latvietis laukumā bija redzams, spēles likteni viņš un «Spurs» vienība neizmainīja, piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu.

«Celtics» komandai šis bija piektais panākums pēc kārtas.

«Spurs» ar četrām uzvarām septiņos mačos atrodas Rietumu konferences piektajā vietā, kamēr «Celtics» ar pieciem panākumiem ir Austrumu konferences priekšgalā.

Sanantonio vienības spilgtākā zvaigzne Kavai Lenards iepriekšējās sezonas izslēgšanas turnīrā gūtās traumas dēļ vēl nevar palīdzēt komandai. Tāpat savainojumus dziedē francūži Tonijs Pārkers un Žofrijs Lovernjē.

«Spurs» nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad intriģējošā duelī viesosies pie pašreizējās NBA čempiones Goldensteitas «Warriors».

Ctā pirmdienas mačā latvietis Kristaps Porziņģis, gūstot 38 punktus, uzstādīja karjeras rezultativitātes rekordu, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» savā laukumā ar 116:110 (35:25, 30:18, 19:38, 32:29) pieveica Denveras «Nuggets», izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Arī šajā sezonā katra no NBA komandām aizvadīs 82 spēles, astoņām labākajām Austrumu un Rietumu konferencēs iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Regulārā sezona noslēgsies 11.aprīlī, bet «play-off» sāksies trīs dienas vēlāk. Savukārt NBA čempioni būs zināmi jūnijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu