«Kurbads» galvenais treneris Macijevskis: Dānijā neapstāsimies pie sasniegtā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romāns Kokšarovs

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā, hokeja hallē «Kurbads» norisinājās IIHF Kontinentālā kausa otrās kārtas turnīrs. Mājinieki hokeja klubs «Kurbads», izcīnot uzvaras visās spēlēs, ieguva ceļazīmi uz turnīra nākamo kārtu, kas novembra vidū notiks Dānijā.

Turnīra atklāšanas dienā pilnu skatītāju tribīņu priekšā HK «Kurbads» ar rezultātu 5:2 pārspēja Polijas vicečempionus «GKS Tychy», kas tika uzskatīti par sacensību favorītiem. Turpinājumā mājinieki ar 8:1 sagrāva Ukrainas labāko vienību «HC Donbass», bet pēdējā dienā tika uzvarēta arī Igaunijas komanda «Narva PSK» ar 2:1.

«Uzskatu, ka turnīrā un it īpaši pirmajā spēlē ar poļiem rādījām ļoti kvalitatīvu, augsta līmeņa hokeju ar stingru aizsardzību, ātru pāreju uzbrukumā. Komandas pašatdeve un cīņasspars ļāva mums triumfēt turnīrā un sasniegt nākamo kārtu,» par komandas sniegumu izsakās galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis. «Arī pēc mēneša Dānijā neapstāsimies pie sasniegtā un cīnīsimies par nākamo ceļazīmi.»

Atzinīgi par turnīra organizāciju un spēles līmeni izteica IIHF pārstāvis Igors Nemečeks, atzīstot, ka «turnīrs noritējis atbilstoši Starptautiskās hokeja federācijas visaugstākajām kvalitātes prasībām. Rekomendēšu IIHF, ka šī ir lieliska vieta starptautiskiem turnīriem.

Halli ar drīzumā gaidāmo 60x30m ledus laukumu var izskatīt arī kā iespējamu treniņu vietu 2021. gada Pasaules čempionātam, ja tiek organizēts policijas eskorts un īpaši šim nolūkam būvētā halle Arēna Rīga tuvumā nevar nodrošināt noslodzi vai netiek uzbūvēta laikā.»

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols par Kontinentālo kausu Rīgā: «Vēlos izteikt atzinību un pateicību hokeja klubam «Kurbads» par lieliski noorganizētu turnīru. Arī no IIHF esmu saņēmis vislabākās atsauksmes.

Man ir patiess lepnums, ka Latvijā ir tāds klubs, kas sevi prot parādīt vietējā čempionātā un nest arī Latvijas vārdu starptautiskajā arēnā. Novēlu panākumus komandai nākamajā kārtā!»

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Uldis Čalpa (HK Kurbads), labākais aizsargs - Renārs Valters (HK Kurbads), labākais uzbrucējs - Maikls Cičī (GKS Tychy), bet par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Mārtiņš Cipulis, kurš komandai pievienojās neilgi pirms turnīra sākuma.

Kontinentālā kausa 3. kārta no 17. līdz 19. novembrim norisināsies Dānijā, Rungstedā. Latvijas čempioniem pretī stāsies mājinieki «Rungsted Seier Capital», Minskas «Junostj» un Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers».

Kontinentālā kausa izcīņai šī jau ir 21. sezona. IIHF rīkotajās sacensībās sacenšas klubi no dažādām Eiropas līgām, turnīra uzvarētājs iegūst ceļazīmi nākamgad piedalīties hokeja Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu