Supersērijas rīkotāji apsver vairākus variantus Brieža un Usika cīņas norises vietai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pasaules boksa supersērijas rīkotāji apsver vairākas norises vietas pusfinālam vieglā smagā svara kategorijā starp latvieti Mairi Briedi un ukraini Oleksandru Usiku, sarunā ar aģentūru LETA atklāja viens no turnīra tēviem Kalle Zauerlands, kurš ir sajūsmā par Latvijas publiku.

Briedis naktī uz svētdienu «Arēnā Rīga» Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pārspēja Maiku Peresu no Kubas, līdz ar to iekļūstot pusfinālā un aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Latvijas bokseris bija labākais pēc 12 raundu cīņas, triumfējot pēc punktiem. Uzvaru viņam deva visi trīs tiesneši - 116:110, 115:111, 114:112.

Zauerlands bija gandarīts par aizvadīto cīņu, uzsverot Latvijas publikas lielo lomu.

«Skatītāji parūpējās par sensacionālu un elpu aizraujošu atmosfēru. Gaismu šovs un koncepts ir līdzīgs tam, ko mēs varam redzēt Lasvegasā. Supersērijā tiek izmantots daudz vairāk gaismu nekā citos boksa pasākumos. Teicami izstrādāts pasākuma scenārijs var nenostrādāt, ja skatītāji nespēlē savu lomu. Tomēr šoreiz skatītāji spēlēja savu lomu. Pūlis nokaitēja atmosfēru, radot spiedienu uz Briedi. Varēja redzēt, ka arī Peress no tā uzlādējas, padarot šo cīņu īpaši sīvu. Fantastiska atmosfēra. Rīga ir nonākusi uz pasaules boksa kartes. Pilsēta, no kuras nāk īsti cīnītāji,» stāstīja Zauerlands.

Brieža un Peresa duelis kļuvis par visu laiku iespaidīgāko cīņas pasākumu Latvijā. Zauerlands atklāja, ka cīņu apmeklējuši 11 152 skatītāji, taču īstais skaits vēl tiks precizēts.

«Ap 11 000 skatītāju ir pietiekami liels skaits. Mums būtiski ir tas, lai sanākušie parūpējas par lielisku atmosfēru. Esmu rīkojis cīņas ar Mikela Keslera [bijušā WBC un WBA čempiona] dalību, kurās bija tikai 5000 apmeklētāju, taču sajūtas bija tādas, ka būtu 100 000. Ja paskatās Brieža un Peresa cīņas video, attēls un skaņa bija tāda, it kā atrastos futbola stadionā. Tas bija fantastiski,» skaidroja Zauerlands.

Brieža un Peresa dueli televīzijas ekrānos varēja vērot apmēram 150 pasaules valstīs.

«ASV to varēja redzēt AT&T, kas ir viens no lielākajiem kanāliem, Lielbritānijā cīņu pārraidīja ITV. Tāpat dueli varēja vērot arī visā pārējā pasaulē - Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā, Āzijā un citur. Tā bija laba reklāma Briedim, Muhameda Ali trofejai, kā arī Rīgai un Latvijai,» uzsvēra Zauerlands.

Pasaules boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām. Tāpat astoņi bokseri spēkojas supervidējā svara kategorijā, un plānots, ka abās kategorijās bokseri sadalīs 50 miljonu ASV dolāru balvu fondu.

«Skatītājiem patīk šis turnīrs. Nesaskatu riskus, ka tas varētu neizdoties. Turnīram ir izcila producēšana, kas nevar nepatikt. Tam ir lielisks scenārijs, kurā labākie tiekas pret labākajiem. Ja sportā labākie cīnās pret labākajiem, nekam nevajadzētu noiet greizi. Jau tagad ir zināms turnīra turpmākais scenārijs. Parasti pēc šādas cīņas tiktu uzdoti jautājumi, kas būs nākamais pretinieks un kad noritēs nākamais duelis. Jau tagad zināms, ka tas būs Usiks un cīņa notiks janvārī. Būs pusfināls, kurā tiks apvienotas divas čempionu jostas. Medijiem jau tagad ir gatavs stāsts, ko uzreiz izmantot, un nav jāmeklē promouteris, jo viss ir priekšā,» secināja Zauerlands.

Briedis supersērijas pusfinālā spēkosies ar ukraini Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku. Zauerlands gan atteicās nosaukt, vai nākamās cīņas vieta būs viena vai otra boksera dzimtene.

«Tā var būt gan Rīga, gan Kijeva vai kāda cita vieta. Ir arī variants par ASV, kur saskatām lielu iespēju. Brieža un Usika duelis būs nozīmīga cīņa - WBC čempions pret olimpisko čempionu, turnīra pirmo numuru un favorītu. Tā būs pieprasīta cīņa. Rīgai ir tīri labas iespējas kandidēt uz šo dueli. Noteikti šī ir vieta, kur vēlētos vēl kaut ko rīkot. Pusfināla norises vieta tiks paziņota ap to laiku, kad norisināsies pēdējais ceturtdaļfināls, kas būs 27.oktobrī, līdz ar to mums nav daudz laika,» atklāja Zauerlands.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 23 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Iepriekšējo dueli viņš aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām, kļūstot par WBC čempionu.

Tikmēr otrā zarā IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Vlodarčiku, šā dueļa uzvarētājam pēc tam tiekoties ar WBA čempionu Junieru Dortikosu no Kubas, kurš pirms divām nedēļām pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu