Rīgas «Dinamo» pirmajā mājas spēlē zaudē «Spartak» hokejistiem (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu jaunās sezonas pirmajā mājas spēlē ceturtdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) «Arēnā Rīga» atzina Maskavas «Spartak» pārākumu. Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva jaunais uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kurš tika atzīts par spēles labāko spēlētāju «Dinamo» sastāvā.

Pirmās divas trešdaļas komandas cīnījās līdzīgi, bet Rīgas «Dinamo» līdz trešā perioda vidum ielaida trīs vārtus, kas izšķīra spēles likteni.

Vienīgos vārtus «Dinamo» labā guva Ņikita Jevpalovs, kuram šis ir pirmais precīzais metiens komandas oficiālajās spēlēs. Viņam asistēja rīdzinieku rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis, kurš piecās spēlēs guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Rīgas «Dinamo» maču iesāka droši, aktīvu sniegumu laukumā demonstrējot rīdzinieku ceturtajam virknējumam. Turpinājumā arī pretinieki pamazām iesildījās, līdz ar to mačā bija jāiesaistās laukuma saimnieku vārtsargam Džastinam Pītersam. Tuvojoties pirmā perioda vidum, viesi par skaitliskā sastāva pārkāpumu saņēma divu minūšu noraidījumu, bet vairākuma sākumā mājinieki gandrīz iekrita, taču amerikāņu aizsargs Viljams Rens glāba «Dinamo» no vēl lielākām nepatikšanām.

Vairākumā ar bīstamiem metieniem atzīmējās «Dinamo» uzbrukuma līderis Miks Indrašis un lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks, taču «Spartak» vārtsargs Ņikita Bespalovs bija savu uzdevumu augstumos. Piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām ripa tomēr nonāca maskaviešu cietoksnī, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo Bespalovs tika traucēs vārtsargu laukumā. Turpinājumā pēc Oskara Batņas un Ališauska noraidījumiem viesi tika pie iespējas minūti spēlēt piecatā pret trijiem, taču «Dinamo» pretinieku lielo vairākumu izturēja, komandām pēc pirmās trešdaļas spēlējot neizšķirti 0:0.

Otrā perioda sākumā «Dinamo» nonāca mazākumā, bet pēc tā izturēšanas izdevās aktivizēties, ar bīstamiem metieniem atzīmējoties amerikāņu uzbrucējam Denijam Kristo un Ņikitam Jevpalovam. Savukārt trešdaļas vidū spēlē iesaistīties vajadzēja arī Pītersam, kurš tāpat kā «Spartak» vārtsargs Bespalovs turpināja spēlēt nevainojami.

Perioda otrajā pusē «Spartak» hokejisti sāka aktivizēties, kā rezultātā mājiniekiem vajadzēja kļūt arvien piesardzīgākiem. Trešdaļas beigās laukuma saimnieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču tas netika izmantots.

Pagalam neveiksmīgs «Dinamo» komandai izvērtas trešais periods. Lai gan tika nopelnīts vairākums, tā beigās tika pieļauta kļūda, kas čehu uzbrucējam Lukāšam Radilam ļāva panākt 1:0 «Spartak» labā. Vēlāk jau maskavieši ieguva vairākumu, kuru realizēja kanādietis Bens Maksvels. Tiesa, ar to viesiem nebija gana, un pusotru minūti pirms perioda vidus Vjačeslavs Ļeščenko ieraidīja trešo ripu Pītersa sargātajos vārtos.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes, Jevpalovs pēc Indraša neatlaidīgas cīņas pretinieku aizsardzības zonā nonāca labā metiena pozīcijā un savu iespēju izmantoja, raidīdams ripu «Spartak» vārtos. Tiesa, atlikušajā laikā mājiniekiem neizdevās ieķerties spēlē un tika ciests zaudējums 1:3.

Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Spartak» 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Vārtu guvēji: 1:0 Lukāšs Radils (42:43, maz.), 2:0 Bens Maksvels (Mirnovs) (46:33, vair.), 3:0 Vjačeslavs Ļešenko (Hohlačovs) (48:34), 3:1 Ņikita Jevpalovs (Indrašis, Stolerijs) (54:28).

«Dinamo» ar pieciem punktiem piecās spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē. Sezonu Rīgas «Dinamo» sāka ar četrām spēlēm viesos, pirmajos divos mačos zaudējot, bet pēc tam sekoja divi panākumiem.

Šī bija pirmā oficiālā spēle savu skatītāju priekšā galvenajam trenerim Sandim Ozoliņam.

Piecu mājas spēļu sērijas turpinājumā «Dinamo» vienība sestdien uzņems Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas «Dinamo».

Savainojumu dēļ šajā mačā nevar piedalīties viens no aizsardzības balstiem Guntis Galviņš un uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Koltons Gilīss un Tīdžejs Galjardi. Trešdien «Dinamo» komanda paziņoja, ka komandā atgriezies pērn vārtus neguvušais centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Rīgas «Dinamo» spēles KHL čempionātā

  • 22. augustā Omska, «Avangard» - Rīgas «Dinamo» 3:1
  • 24. augustā Novosibirska, «Sibirj» - Rīgas «Dinamo» 2:1
  • 26. augustā Astana, «Baris» - Rīgas «Dinamo» 3:5
  • 28. augustā Hantimansijska, «Jugra» - Rīgas «Dinamo» 2:3
  • 31. augustā «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Spartak» 1:3
  • 2. septembrī pl. 17.00 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Dinamo»
  • 4. septembrī pl. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv»
  • 6. septembrī pl. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Sanktpēterburgas SKA
  • 8. septembrī pl. 19.30 «Arēna Rīga», Rīgas «Dinamo» - Astanas «Baris»

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas «Dinamo» atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas «Dinamo» un 1.martā mājās pret Helsinku «Jokerit», noslēdzot regulāro sezonu.

KHL regulārajā čempionātā bez Olimpiādei paredzētās pauzes būs arī divi pārtraukumi, kas atvēlēti izlašu vajadzībām. Tāpat kalendārā janvāra vidū būs neilgs pārtraukums saistībā ar KHL Zvaigžņu spēli.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu