Doviciozo uzvar «MotoGP» posmā Lielbritānijā un kļūst par kopvērtējuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Itālis Andrea Dovicioso no «Ducati» komandas svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta Lielbritānijas posmā prestižākajā «MotoGP» klasē un kļuva par kopvērtējuma līderi, līdz šim vadībā esošajam spānim Markam Markesam izstājoties tehnisku problēmu dēļ.

Pēc starta vadībā aizbrauca leģendārais itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» komandas, tomēr trīs apļus pirms beigām Dovicioso viņu apsteidza, turpinājumā noturot uzvaru.

Savukārt pašreizējais čempions un kopvērtējuma līderis Markess no «Repsol Honda» vienības, kurš sestdien bija labākais kvalifikācijā, pašā sacīkstē nefinišēja, jo 13.aplī sadega viņa motocikla dzinējs.

Otro vietu izcīnīja spānis Maveriks Vinjaless («Movistar Yamaha»), bet Rosi, kurš aizvadīja savu trīssimto «MotoGP» sacīksti, palika trešais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 no 18 šosezon paredzētajiem posmiem tagad Dovicioso ir 183 punkti, bet situācija kopvērtējumā ir ļoti saspringta, jo Markess un Vinjaless seko ar attiecīgi 174 un 170 punktiem.

Savukārt Rosi ar 157 punktiem ir ceturtais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu