Finsters/Točs iekļūst EČ izslēgšanas turnīrā; T.Šmēdiņš/Solovejs sacensības noslēdz

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Edgars Točs ceturtdien bez apakšgrupu turnīra pēdējās spēles aizvadīšanas nodrošināja vietu Jūrmalas pludmales centrā Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kamēr Aleksandram Solovejam un Tomam Šmēdiņam turnīrs ir noslēdzies ar dalītu 25.vietu.

Jau vēstīts, ka trešdien, sacensību pirmajā dienā, vietu «play-off» sev nodrošināja arī vadošie Latvijas dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža, līdz ar to piektdien sacensības turpinās trīs Latvijas dueti.

Finsters/Točs, kuri trešdien zaudēja pirmajās divās spēlēs, ceturtdien tālāk tika bez cīņas, jo viņu pretinieki G apakšgrupas pēdējā mačā Martins Ermakora un Morics Bernds Pristaucs-Telsnigs traumas dēļ šo maču nevarēja aizvadīt. Austriešu duets pirmo maču trešdien nepabeidza, pēcāk izstājoties no turnīra, kas ļāva Finsteram/Točam ieņemt trešo vietu grupā.

Tikmēr ceturtdien sāpīgu neveiksmi cieta Solovejs/T.Šmēdiņš, kuri labi sāka spēli, bet beigās neizturēja un cieta trešo zaudējumu trīs mačos, turnīru noslēdzot dalītā 25.vietā.

Solovejs/T.Šmēdiņš, kuriem turnīrā bija 27.numurs, trīs setu cīņā ar 1-2 (21:11, 15:21, 7:15) zaudēja austriešiem Robinam Zeidlam un Tobiasam Vinteram, kuriem ir 22.numurs.

Pirmajā setā mājinieki bija uz viļņa, gūstot drošu uzvaru, taču pēc tam «atdzīvojās» arī austrieši, kuri otrā seta sākumā spēja panākt 4:1. Tomēr, tehniskajā atpūtā ejot, viņiem bija vien punkta pārsvars 11:10, taču turpinājumā Latvijas duets «salūza». Zeidls/Vinters guva piecus punktus pēc kārtas, panākot izšķirošo trešo setu, kurā arī bija krietni labāki, jau sākumā panākot 4:1, pēc tam bez problēmām izcīnot panākumu visā mačā.

Abi dueti trešdien savos pirmajos divos mačos zaudēja, tāpēc savstarpējā duelī noskaidrojās komanda, kura tika tālāk.

«Pirmajā setā izdarījām visu, kas jāizdara, noturējām blokā līniju, un viņu mazais sāka kļūdīties. Pēc tam, kad viņi sajuta savu spēli, tad viņiem spēle aizgāja,» pēc mača atzina Toms Šmēdiņš. «Mums sākumā viss sanāca, viņiem ne. Pēc tam lielākā problēma, kas mums ir visu sezonu, nevarējām precīzi paņemt servi, jo tad punkti nāk grūti. Un arī aizsardzībā mēs sākām mocīties.»

Neskatoties uz ne pārāk patīkamajām beigām, T.Šmēdiņš bija gandarīts par iespēju šāda līmeņa turnīru aizvadīt mājās.

«Nevienā spēlē nebijām favorīti, taču zinājām, ka pret beļģiem un austriešiem varam cīnīties. Viņiem ir stabilāka spēle, bet žēl, ka tā sanāca. Garais [Solovejs] iepriekš bija saslimis, sekas varēja just, jo otrajā setā viņš teica, ka kājas vairs neklausa. Nezinu, kas būs tālāk, taču prieks bija spēlēt mājās,» sacīja volejbolists. «Skatītāju atbalsts bija liels, to jutām. Gribējās jau vēl kādu spēli izbaudīt, bet ko darīt.»

Solovejs/T.Šmēdiņš F apakšgrupas pirmajā mačā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās Nīderlandes sportistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri izlikti ar sesto numuru, bet pēc tam ar 0-2 (18:21, 17:21) zaudēja arī beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem, kuriem ir 11.numurs. Savukārt Zeidls/Vinters mačos pret Nīderlandes un Beļģijas duetiem zaudēja trīs setu cīņās.

Par grupas uzvarētājiem kļuva Broivers/Mēuvsens, kuri ceturtdien ar 2-0 (21:17, 21:16) uzveica beļģus, uzreiz nodrošinot vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Tikmēr ar 26.numuru izliktie Finsters/Točs pirmajā cīņā trešdien pārliecinoši ar 0-2 (10:21, 18:21) piekāpās 2013.gada Eiropas čempioniem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram no Spānijas, bet pēc tam cieta pamatīgu fiasko ar 0-2 (13-21, 8-21) pret čempionāta desmito numuru Annešu Berncenu Molu un Sannliju Sērumu no Norvēģijas.

Savukārt pēdējo maču pret austriešiem viņiem aizvadīt nenācās.

Tikmēr plkst.14 cīņu A apakšgrupā pret turnīrā ar pirmo numuru izliktajiem poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru sāks Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Ar 16.numuru izliktie Latvijas volejbolisti trešdien pirmajā A apakšgrupas mačā ar 0-2 (18:21, 15:21) piekāpās sacensību 17.numuram Aleksam Ranjēri un Adrianam Karambulam no Itālijas, bet pēc tam grūtā cīņā ar 2-1 (21:16, 26:28, 15:13) uzvarēja ukraiņus Mikolu Babiču un Jaroslavu Gordejevu, kuriem turnīrā ir pēdējais - 32.numurs.

Pirms pēdējās kārtas itāļiem ir divas uzvaras, poļiem un latviešiem pa vienam panākumam, bet ukraiņi abos mačos zaudējuši.

Visbeidzot vīru apakšgrupu turnīra noslēgumā plkst.15 mājinieku favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem čempionātā ir ceturtais numurs, D apakšgrupas mačā tiksies ar šveiciešiem Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuriem ir 13.numurs. Šajā duelī noskaidrosies grupas uzvarētāji, jo abi dueti pirmajos mačos uzvarēja.

Samoilovs/J.Šmēdiņš vispirms ar 2-0 (21:18, 21:10) pieveica Turcijas duetu Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru, kuri izlikti ar 29.numuru, bet pēc tam dramatiskā mačā ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:13) uzvarēja vāciešus Markusu Bekermanu un Janniku Harmsu, kuri kontinenta meistarsacīkstēs izlikti ar 20.numuru.

Jau vēstīts, ka tik labi neklājas Latvijas dāmām, jo astoņās spēlēs ir izcīnītas vien divas uzvaras, kuras guva Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras jau ir iekļuvušas izslēgšanas spēļu turnīrā. Savukārt pa divām neveiksmēm cietušas Alise Lece/Marta Ozoliņa, Ance Olte/Inese Jursone, kā arī Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmo divu dienu spēles skatītāji var apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Ap sacensību galveno laukumu ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu