Viens zibenīgi ātrs aplis ar BMW HP4 Race Menas salā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no leģendārākajām motosporta sarīkojumiem pasaulē ir Isle of Man TT sacensības Lielbritānijai piederošajā Menas salā Īrijas jūras vidū. Te tradicionāli pulcējas no krietnas adrenalīna devas atkarīgie, jo kur gan vēl ir iespēja ar līdzīgi domājošajiem pa koplietošanas ceļiem traukties vēja ātrumā, tas ir ar vairāk nekā 300 kilometriem stundā, turklāt ne tikai par ārpilsētas ceļiem, bet arī starp mazpilsētu ēku mūriem?

Šobrīd 60,7 kilometrus garā Menas salas trases rekords pieder Maiklam Danlopam, kurš distanci pērn veica 16 minūtēs un 53,929 sekundēs ar 215,591 km/h vidējo ātrumu. Šeit pievienotā video galvenajam varonim Peteram Hikmanam distances veikšanai gan nepieciešams vairāk laika, proti, aptuveni 19 minūtes, taču tas tāpat liek skudriņām skriet pār muguru.

Var piebilst, ka pērn Menas salas trasē tika uzstādīts vēl viens rekords. Šeit atkal bija atgriezies Lielbritānijas rallija čempions Marks Higinss, kurš ar speciāli būvētu Subaru Impreza tos pašus 60,7 kilometrus nobrauca 7 minūtēs un 49,75 sekundēs. Tādējādi vidējais ātrums trasē bija 204,34 km/h.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu