Spīdvejists Ļebedevs izcīna otro vietu Eiropas čempionāta priekšpēdējā finālposmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs sestdien Halstavīkas trekā Zviedrijā izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta priekšpēdējā, trešajā, finālposmā, palielinot pārsvaru sezonas kopvērtējumā.

Ļebedevs bija trešais pirmajā posmā, nākamajā etapā jūlija vidū izcīnīja otro vietu, bet sestdien viņam izdevās atkārtot panākumu, ko nevienam Latvijas sportistam šāda mēroga sacensībās nebija izdevies sasniegt.

Trešajā posmā Ļebedevs vispirms piecos braucienos izcīnīja trīs uzvaras, reizi bija otrais, bet vienā braucienā palika pēdējais.

Finālbraucienā viņš asā cīņā piekāpās čeham Vāclavam Milīkam, kāpjot uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena, trešais finišēja Andrēass Junsons, bet ar ceturto vietu samierinājās vēl viens zviedrs Jākobs Tursels.

Šajā etapā Ļebedevs tika pie 13 punktiem. Kopvērtējumā daugavpilietim tagad ir 38 punkti, bet četrus punktus viņam zaudē Milīks, kamēr vēl divi punkti mazāk ir Junsonam un krievam Artjomam Lagutam.

Zīmīgi, ka Ļebedevam kvalifikācijas sacensībās neizdevās izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālposmiem, taču viņš saņēma īpašo ielūgumu jeb «wild card». Viņš īpašo ielūgumu startam Vecā kontinenta meistarsacīkšu finālposmos ieguvis otro gadu pēc kārtas, pērn šo sacensību četru finālposmu summā kopvērtējumā izcīnot devīto vietu.

Šogad Eiropas čempionātā plānotas četras finālsacensības. Sezona 16.septembrī noslēgsies Polijas trasē Ļubļinā.

Vēl 2014.gadā Maksims Bogdanovs Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu un kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš šajās sacensībās iekļuvis pirmajā sešiniekā.

Iepriekšējo sezonu Daugavpils «Lokomotīves» līderis Ļebedevs šajā sezonā pārstāv Polijas ekstralīgas vienību Vroclavas «Sparta». Jūlija sākumā viņš, startējot Latvijas izlases sastāvā, palīdzēja komandai otro reizi vēsturē pārvarēt pusfinālu, tomēr spēcīgā konkurencē «race-off» kārtā tai neizdevās kvalificēties finālam. Latvija pēc šīm sacensībām kļuva par sesto labāko spīdveja komandu pasaulē.

Tiesa, pateicoties iekļūšanai «race-off» trijniekā, Latvijas komandai nākamgad nebūs jāpiedalās Pasaules kausa kvalifikācijā.

Pērn par Eiropas čempionu spīdvejā kļuva Nikijs Pedersens no Dānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu