Radevičai īpašā ceremonijā Londonā pasniegs PČ sudraba medaļu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējā tāllēcēja Ineta Radeviča, kura patlaban ir Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente, augusta sākumā Londonā īpašā apbalvošanas ceremonijā saņems sudraba medaļu, vēsta Starptautiskā Vieglatlētikas federācija. Latvijas sportiste 2011.gada pasaules čempionātā (PČ) izcīnīja bronzu, taču pēc konkurentes diskvalifikācijas Radevičai šogad piešķīra otro vietu.

Pirms sešiem gadiem pasaules čempionātā Dienvidkorejā sudraba medaļu ieguva Krievijas tāllēcēja Olga Kučerenko, kura šā gada februārī tika atzīta par vainīgu dopinga pārkāpumos.

Radeviča ar rezultātu 6,76 metri par nieka viena centimetra tiesu atpalika no Krievijas sportistes, bet par pasaules čempioni kļuva amerikāniete Britnija Rīza, kura veica 6,82 metru tālu lēcienu.

Līdz ar Kučerenko diskvalifikāciju bronzas medaļa tiks baltkrievietei Nastasjai Mirončikai-Ivanovai, kura par diviem centimetriem zaudēja Radevičai.

Londonā no 4. līdz 13. augustam risināsies 2017. gada pasaules čempionāts vieglatlētikā. Sacensību laikā kopumā 11 sportistiem individuālajās disciplīnās un piecām stafešu komandām īpašā apbalvošanas ceremonijā pasniegs medaļas, kas pienākas pēc izmaiņām saistībā ar dopinga pārkāpumos pieķertajiem atlētiem.

Radevičai sudraba medaļu pasniegs sacensību otrajā dienā - 5.augustā, Londonas Olimpiskajā stadionā.

2010.gadā Radeviča kļuva par Eiropas čempioni. Tajās sacensībās viņas rezultāts bija 6,92 metri, kas joprojām ir Latvijas rekords.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs Radeviča tikai par vienu centimetru atpalika no bronzas. Tajā gadā viņa trešo reizi tika atzīta par Latvijas Gada labāko sportisti, kā arī paziņoja par sportistes karjeras noslēgšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu