Mārtiņš Blūms uzvar PK posmā un pārraksta Latvijas MTB vēsturi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien Šveices pilsētā Lencerheidē norisinājās Pasaules kausa 4. posms kalnu riteņbraukšanā. MTB XCO krosa U23 grupā pirmo uzvaru karjerā izcīnīja «ZZK» komandu pārstāvošais Mārtiņš Blūms, tādējādi nostiprinot vadību kopvērtējumā un pārrakstot Latvijas MTB vēsturi. Savukārt Arnis Pētersons Elites grupā izcīnīja 75. vietu.

Pasaules kausa sezona kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā šīs nedēļas nogalē turpinājās Šveices pilsētā Lencerheidē, pulcējot pasaules labākos elites un U23 sportistus. U23 grupā piedalījās 138 sportisti no 30 valstīm, kuriem bija jāveic 7 apļi.

Pagājušajā nedēļas nogalē Andorā notikušajās sacensībās Mārtiņš izcīnīja trešo vietu, kas ļāva pārņemt vadību kopvērtējumā, tādējādi šodienas sacensībās viņš startēja līdera krekliņā. Mārtiņš sacensības uzsāka mierīgi, pakāpeniski kāpinot tempu – pēc pirmā apļa atrodoties 11. vietā (28 sekundes aiz tā brīža līdera), pēc otrā apļa sestajā vietā (18 sekundes aiz tā brīža līdera), bet trešo apli noslēdza jau kā līderis.

Pēc trešā apļa vadībā bija 3 sportistu grupa – Blūms, tuvākais sekotājs kopvērtējumā Nadirs Koledani (Itālija) un Vācijas sportists Maksimilians Brandls. Izšķirošo izrāvienu «ZZK» sportists veica 6. aplī, iegūstot 14 sekunžu pārsvaru. Lai arī pēdējā aplī vienā no laika ņemšanas vietā pārsvars saruka, atlikušo apli Blūms veica izcili, finišējot lepnā vientulībā. Jāatzīmē, ka Blūma ātrākais aplis sacensībās bija tieši pēdējais! Otrajā vietā ierindojās Brandls (14 sekundes aiz Blūma), kuram izdevās aizmukt no Koledani (37 sekundes aiz Blūma).

Kopvērtējumā vadību vēl vairāk nostiprinājis Mārtiņš Blūms, kuram pēc četriem posmiem ir 260 punkti. Viņam seko Nadirs Koledani (203 punkti), bet trešais ar 147 punktiem ir norvēģis Peters Fagerhaugs.

Savukārt vēl viens «ZZK» komandas braucējs – Arnis Pētersons – startēja Elites vīru grupā. Distancē piedalījās vairāk nekā 100 sportisti no 25 valstīm. Pirmo apli Arnis noslēdza 52. vietā, atpaliekot no līdera aptuveni pusotru minūti. Otrajā aplī Arni piemeklēja tehniskas likstas, kas lika atkāpties uz 92. vietu. Līdz finišam Arnis uzlaboja savas pozīcijas, noslēgumā ieņemot 75. vietu.

Elites grupā jau ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Nino Šurters, otrajā vietā ierindojās čehs Jaroslavs Kulhavijs, bet trešais – Krievijas sportists Antons Sintsovs, kuram tas ir karjeras labākais rezultāts. Kopvērtējumā vadību nostiprināja Nino Šurters, otrajā vietā atrodas Francijas sportists Maksīms Maro, bet trešais ir spānis Dāvids Valero Serāno. Arnis Pētersons pēc šī posma ieņem 53. vietu, bet labākais Igaunijas braucējs Martins Loo atrodas tieši aiz Arņa – 54. vietā.

Nākamais PK posms notiks gandrīz pēc mēneša (5. – 6. augustā), kad sportisti dosies uz Kanādu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu