«Ghetto Kings of Air» konkursā Latviju pārstāvēs Žvīgurs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā bumbas triekšanā grozā no augšas «Ghetto Kings of Air» Latviju pārstāvēs Ivars Rihards Žvīgurs, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā «Valka»/«Valga».

Šī gada «Ghetto Kings of Air» konkurss otrdien norisināsies Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā. Bez Žvīgura piedalīsies arī sportisti no ASV, Kanādas, Ukrainas, Polijas un Lietuvas.

Patlaban 21 gadu vecais Žvīgurs aizvadītajā sezonā 17 LBL spēlēs vidēji mačā iemeta 12,9 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, bet Igaunijas čempionātā viņam 30 cīņās vidēji 15,0 punkti un 5,8 bumbas zem groziem.

LBL Žvīgurs pārstāvējis arī «VEF Rīga», «Valmiera» un «Jūrmala»/«Fēnikss» komandas, kā arī Latvijas U-18 izlasi. Viņš spēlējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēs, pārstāvot tās arī Eiropas čempionātos.

Organizatori pauduši, ka sacentīsies labākie pasaules sportisti šajā disciplīnā, tomēr tajā nepiedalīsies Latvijas vadošais «salm-dunk» speciālists Kristaps Dārgais, kurš atkopjas no savainojuma.

«Tas būs vēsturisks notikums Latvijas un pasaules sporta arēnā - pirmā reize, kad vienlaikus tiksies tik spēcīgi «dankeri»,» pauda «Ghetto Games» vadītājs Raimonds Elbakjans. «Es joprojām nevaru noticēt, kā varēja visi apstākļi sakrist tā, ka konkurss noritēs Rīgas Centrāltirgū. Kā varēja notikt tā, ka mums, plānojot un meklēt vietu zem jumta, Centrāltirgus remonts bija pavirzījies tik tālu, ka mums ļāva te ienākt.»

Vēl sacensībās piedalīsies par virtuozāko pasaules «dankeri» uzskatītais kanādietis Džordans Kilganons, kurš uzvarēja pērn, ASV dzīvojošie Kriss Steipls, Džordans Sazerlends, Gajs Dipuī, Kristofers Džons. No Ukrainas būs Vadims Podubčenko, no Polijas - Areks Pržibilskis un Pīters Grabovskis, no Lietuvas - Gedimins Žitlinsks.

Sacensību sākums plkst.20, un skatītāji tās varēs apmeklēt bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu