Šadurskis: Ostapenko ir pelnījusi Triju Zvaigžņu ordeni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Tenisiste Aļona Ostapenko ir pelnījusi Triju Zvaigžņu ordeni, intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V). «Ceru, ka Latvijas Tenisa savienība vērsīsies Ordeņa kapitulā, bet Izglītības un zinātnes ministrijai tiks prasīts atzinums,» teica ministrs.

Vaicāts, vai profesionālajiem sportistiem no valsts puses tiešām būtu jāpiešķir prēmijas, ministrs atgādināja par boksera Maira Brieža panākumiem, kas no valsts puses tika atalgoti ar naudas balvu 28 458 eiro apmērā. Jautāts, vai tagad visus pakārtosim Briedim, ministrs teica, ka nē, bet, viņaprāt, Ostapenko ir «tiešām godam nesusi Latvijas vārdu pasaulē».

«Jūs tikai redzēsiet, kā turpmāk uzplauks teniss.

Tie tomēr ir īpaši panākumi un sasniegumi. Varbūt naudas balva būs simboliska un neliela, tomēr valstij ir jāpateicas par pašaizliedzīgo darbu,» pauda Šadurskis.

Kā ziņots, Latvijas tenisistes Ostapenko sezonas otrā «Grand Slam» turnīra titula cīņā ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja rumānieti Simonu Halepu. Līdz ar to Latvijas sportiste izcīnījusi savu pirmo WTA raudzes titulu karjerā. Par panākumu Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu