Dopinga lietošanā pieķerts šī gada Eiropas čempionāta svarcelšanā medaļnieks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dopinga lietošanā pieķerts moldāvu svarcēlājs Jurje Dudoglo, kurš aprīlī guva sudraba godalgu Eiropas čempionātā.

Kā pavēstījusi Starptautiskā Svarcelšanas federācija, Dudoglo un viņa tautieša Aleksandra Spaka organismā konstatēts turinabols, kas ir Austrumvācijā izstrādāts muskuļa masu audzējošs medikaments.

Dudoglo nesenajā Eiropas čempionātā bija otrais svara kategorijā līdz 56 kilogramiem, bet Spaks ieņēma 11.vietu kategorijā līdz 77 kilogramiem, tomēr viņš tika pie bronzas 2012.gada kontinenta meistarsacīkstēs.

Federācija nav paziņojusi, kad analīzes ņemtas, līdz ar to nav skaidrs vai Dudoglo zaudēs Eiropas čempionāta medaļu, ko aprīlī izcīnīja Horvātijā. Zīmīgi, ka abi sportisti iepriekš izcietuši diskvalifikācijas par steroīdu lietušanu, līdz ar to pašlaik viņiem jau draud ilgi sodi.

Pozitīvas analīzes konstatētas arī krievam Viktoram Harčenko un Sušilai Panvarai no Indijas, kuri abi pieaugušo konkurencē pie godalgām vēl nav spējuši tikt.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu