Džošua aizraujoša cīņā ar tehnisko nokautu uzvar leģendāro ukraini Kļičko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nick Potts / TT NYHETSBYRÅN

Britu smagsvara bokseris Entonijs Džošua sestdien Vemblija stadionā 90 000 skatītāju klātbūtnē aizraujoša scenārija cīņā ar tehnisko nokautu uzvarēja pieredzējušo ukraiņu bokseri Vladimiru Kļičko, saglabājot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules smagsvaru čempiona jostu, kā arī iegūstot vakanto Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu.

Džošua uzvaru guva 11.raundā, kad divas reizes pretinieku aizsūtīja nokdaunā, pēc tam tiesnesim pārtraucot cīņu un piešķirot britam uzvaru ar tehnisko nokautu. Taču vēl pirms tam abi bokseri pa reizei atradās uz ringa dēļiem, piedevām cīņas vidū šķita, ka Džošua ir zaudējis spēkus un atrodas tuvu neveiksmei.

Šī bija viena no nozīmīgākajām, un, iespējams, arī aizraujošākajām smagsvaru cīņām par pasaules čempiona jostām pēdējo gadu laikā.

Šobrīd 27 gadus vecais Džošua profesionāļos izcīnīja 19.uzvaru tikpat cīņās, piedevām visās viņš panākumu guvis priekšlaicīgi. Tomēr šī bija brita garākā un smagākā cīņa karjerā, jo līdz šim viņš savus pretiniekus uz dēļiem bija noguldījis jau līdz septītā raunda beigām. Bez tam Džošua pirmo reizi savā karjerā pats nokļuva nokdaunā.

Tikmēr leģendārais ukrainis Kļičko, kuram ir 41 gads, tagad piedalījies 69 cīņās, triumfējot 64 no tām, turklāt 54 panākumus izcīnījis ar nokautu. Iespējams, ka šī cīņa ukraiņu boksa slavenībai bija pēdējā karjerā, taču viņš runā pēc cīņas ar skaļiem paziņojumiem neaizrāvās.

Cīņas pirmais raunds aizritēja līdzīgā cīņā, savukārt otrajā Džošua darbībās varēja just nelielu saspringumu, tāpēc nedaudz labāk izskatījās Kļičko. Tiesa, trešajā raundā mājinieks kļuva krietni aktīvāks, piespiežot ukraini vairāk aizstāvēties, neļaujot viņam uzbrukt, savukārt ceturtais raunds aizritēja līdzīgā cīņā.

Negaidīts pavērsiens visus gaidīja piektajā raundā, kura sākumā Džošua bija ļoti aktīvs un pēc spēcīga sitiena aizsūtīja Kļičko nokdaunā. Tomēr tieši šis brīdis kļuva par necerētu pavērsienu, jo ukrainis atdzima kā Fēnikss no pelniem un uzreiz pārņēma iniciatīvu, atbildot ar spēcīgu kreiso āķi, kas satricināja Džošua, kurš pēc tam kļuva diezgan pasīvs, kamēr Kļičko turpināja uzbrukt.

Savukārt sestajā raundā jau Kļičko ar spēcīgu labo sitienu nokdaunā aizsūtīja Džošua, kurš tobrīd vairāk domāja par to, kā izturēt pretinieka uzbrukumus, vizuāli izskatoties, ka tūdaļ britu boksa talantam mačs būs beidzies.

Septītajā raundā joprojām labāks bija Kļičko, taču varēja just, ka Džošua lēnām atgūstas, par ko varēja pārliecināties nākamajos trīs raundos, kuri aizritēja līdzīgā cīņā.

Sākoties 11.raundam grūti bija iedomāties, ka Džošua atkal uzplauks, taču tieši tā arī notika. Izšķirošais bija mājinieka izdarītais aperkots, kurš sasniedza Kļičko žokli, vēl pēc brīža ukrainim ar stiklainām acīm jau atrodoties uz ringa grīdas. Ukrainis gan vēl varonīgi centās turpināt cīņu, taču, kad vēl pēc vienas Džošua sitienu sērijas viņš saļima ringa virvēs, tiesnesis cīņu pārtrauca, piespriežot britam uzvaru ar tehnisko nokautu.

Džošua trešo reizi aizstāvēja IBF smagsvaru pasaules čempiona jostu.

Britu boksa talants 2012.gadā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs, bet kopš tā laika profesionālajā karjerā viņš visas 19 cīņas noslēdzis ar priekšlaicīgu uzvaru.

Tikmēr 1996.gada olimpisko spēļu čempions Kļičko bija nepārspēts deviņus ar pusi gadus, tomēr 2015.gada novembrī savā iepriekšējā cīņā pēc punktiem šokējoši piekāpās citam britu bokserim Taisonam Fjūrijam, kurš gan tagad boksam, vismaz uz laiku, licis punktu, jo cīnās ar savām atkarībām.

Tas gan netraucēja Džošua pieminēt Fjūriju savā uzvarētāja runā, liekot nojaust, ka labprāt ar viņu satiktos ringā.

Anglijā dzimušais Džošua, kuram ir nigēriešu vecāki, boksam pievērsās vien 2008.gadā un četrus gadus vēlāk kļuva par olimpisko čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu