«Spurs» atspēlē 21 punkta deficītu un izrauj uzvaru pār «Thunder»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien palika uz rezervistu soliņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā Sanantonio «Spurs» komanda viesos ar 100:95 (16:25, 25:29, 30:22, 29:19) pārspēja Oklahomsitijas «Thunder».

«Spurs» izcīnīja sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs un nodrošināja vismaz otro vietu Rietumu konferencē.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Kavai Lenards, 17 punkti Po Gasolam, bet 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas Lamarkusam Oldridžam.

Tikmēr pretiniekiem kārtējo spilgto maču aizvadīja Rasels Vestbruks, kuram 32 punkti, 15 atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles.

Tas bija Vestbruka piektais «triple-double» pēc kārtas un 39.šosezon. Līdz ar to viņš tagad tikai par diviem «triple-double» atpaliek no Oskaram Robertsonam piederošā ilggadējā NBA sezonas rekorda.

Maču ar 14:3 izrāvienu iesāka laukuma saimnieki, kuri savu pārsvaru saglabāja un pirmo puslaiku uzvarēja ar 54:41. Trešajā ceturtdaļā «Thunder» pārsvars sasniedza 21 punktu, taču pēc iespaidīga «Spurs» izrāviena 20:3 tas saruka līdz trim punktiem.

Mājinieki «Spurs» komandai vadību neatdeva līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad Oldridžs ar «sodiņiem» izvirzīja viesus vadībā (94:93). «Thunder» uz brīdi atgriezās priekšā, taču Oldridžs ar «danku» atjaunoja pārsvaru viesiem, turklāt viņš nobloķēja Vestbruka mēģinājumu atgūt zaudēto. «Spurs» pārsvaru noturēja un svinēja uzvaru ar 100:95.

Līgas un Rietumu konferences kopvērtējumā līderpozīciju ar 61 uzvaru 75 spēlēs ieņem Goldensteitas «Warriors», kamēr otrā ar 58 panākumiem ir «Spurs». Ja abas komandas sezonu noslēgs ar vienādu uzvaru un zaudējumu bilanci, priekšā būs «Spurs», tomēr pēc trešdienas zaudējuma savstarpējā mačā tas kļuvis maz iespējams. Regulārajā sezonā katra vienība aizvada pa 82 mačiem.

«Spurs» svētdien plkst.22.30 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Jūtas «Jazz».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu