Traumu nomocītais Cauņa pievienosies Latvijas komandai RFS

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

2011. un 2012.gada Latvijas labāko futbolistu Aleksandru Cauņu, kura karjeru pēdējos gados ievērojami sabojājušas traumas, noslēdzis līgumu ar «SynotTip» virslīgas komandu RFS.

Kā ziņo RFS, Cauņa ir uzsācis treniņus, bet tuvākajā mačā vēl neizies laukumā, jo norit rehabilitācijas process fizioterapeita uzraudzībā.

«Mēs ceram, ka jau pavisam drīz Aleksandrs atveseļosies un pievienošanās RFS dos impulsu parādīt sevi vēl nebijušā spozmē,» teikts RFS paziņojumā.

RFS pauž prieku, ka Cauņa pievienojies tieši šai komandai, kaut interesi par viņu izrādījuši vairāki virslīgas klubi.

RFS komanda nākamajā virslīgas mačā svētdien spēkosies ar citu Rīgas komandu «Metta»/«Latvijas Universitāte». Pirmajās divās virslīgas kārtās vienība tikusi pie četriem punktiem, kas tai dod trešo vietu kopvērtējumā, bet tikpat ir arī divām līderēm «Ventspils» un «Riga».

Kā vēstīts, janvārī līgumu ar Cauņu pēc abpusējas vienošanās pārtrauca titulētais Krievijas premjerlīgas klubs Maskavas CSKA.

Šī gada sākumā CSKA ārsts Šagabutdins Kerimovs medijiem atklāja, ka Cauņam atkal nepieciešama potītes operācija. Traumas dēļ līdz šim CSKA sastāvā 29 gadus vecais futbolists tā arī netika pieteikts kādai spēlei.

Iepriekšējo reizi CSKA komanda par to, ka Cauņam veikta potītes operācija ziņoja pērn jūlija vidū. Arī pirms tam viņš jau ilgstoši cīnījās ar traumu. Iepriekšējā sezonā pussargs Krievijas premjerlīgā izgāja laukumā deviņās cīņās.

Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists trīs reizes - 2013., 2014. un 2016.gadā - kļuva par Krievijas čempionu, kā arī spēja divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. 2014.gada novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Pirms tam Cauņa karjeras laikā pārstāvējis Rīgas komandas «Olimps» un «Skonto», bet 2009.gadā viņš bija izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - «Championship» - klubam «Watford».

Pussargs Latvijas izlases sastāvā iepriekšējo reizi spēlēja 2014.gada rudenī. Cauņa valstsvienībā kopumā aizvadījis 44 spēles, kurās guvis 12 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu