Bufons savā jubilejā kļūst par Eiropas rekordistu; Itālija fanu iztraucētā mačā uzvar Albāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējušais itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons piektdien aizvadīja savu 168.spēli valstsvienībā, tādējādi labojot Eiropas rekordu izlasē aizvadīto spēļu ziņā, kas piederēja viņam, bijušajam Latvijas izlases pussargam Vitālijam Astafjevam un spāņu vārtsargam Ikeram Kasiljasam.

Tikmēr Itālija 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra G apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Albāniju.

Tā kā Kasiljass pēdējā laikā nav saņēmis izsaukumu uz izlasi, Bufons ar 168 spēlēm kļuvis par Eiropas vienīgo rekordistu.

Zīmīgi, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) oficiāli atzīst 165 no 167 spēlēm, ko Latvijas izlasē aizvadījis Astafjevs.

No pasaules rekorda, kas pieder Ēģiptes futbolistam Ahmedam Hasanam, 39 gadus vecais Bufons atpaliek tikai par 16 spēlēm.

Tāpat Bufons piektdien aizvadīja savu tūkstošo maču profesionāļa karjerā. Tiesa, Albānijas līdzjutēji nedaudz pabojāja viņa svinības, jo otrajā puslaikā sāka uz laukuma mētāt petardes, kā dēļ maču uz piecām minūtēm nācās apturēt.

Itāļi šajā spēlē izvirzījās vadībā jau 12.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Daniēle de Rosi, bet otrā puslaika vidū Čiro Immobile guva otros vārtus mājinieku labā.

Vēl šīs apakšgrupas spēlē Spānija savā laukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja Izraēlu. Spāņiem ar gūtiem vārtiem atzīmējās Davids Silva, Vitors Vitolo, Djego Kosta un Isko.

Tāpat G apakšgrupā pie pārliecinošas uzvaras tika Maķedonija, kas viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja Lihtenšteinu. Maķedoniešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Ilija Nesterovskis.

G apakšgrupā pēc piecām spēlēm Itālija un Spānijai ir pa 13 punktiem, Izraēlas kontā ir deviņi punkti, Albānija guvusi sešus punktus, trīs punkti ir Maķedonijai, bet bez punktiem cīnās Lihtenšteina.

Tikmēr I apakšgrupā Horvātija ar 1:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Ukrainu, vienīgos vārtus gūstot Nikolam Kaliničam.

Tāpat šajā apakšgrupā uzvaru izcīnīja Islande, kas viesos ar 2:1 (2:0) pārspēja Kosovu, kurai šis turnīrs ir debija starptautiskajā arēnā.

Vēl I apakšgrupā Turcija savu skatītāju priekšā ar 2:0 (2:0) pieveica Somiju. Turkiem abus vārtus iesita Dženks Tosuns, kurš ar diviem precīziem sitieniem atzīmējās spēles pirmajās 13 minūtēs.

Pēc piecām kārtām I apakšgrupā pirmo vietu ar 13 punktiem ieņem Horvātija, desmit punkti ir Islandei, pa astoņiem guvušas Ukraina un Turcija, bet pa vienam ir Somijai un Kosovai.

Tikmēr D apakšgrupā Velsa ar Geretu Beilu sastāvā nespēja uzveikt Īriju un viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0). Velsiešiem šis bija ceturtais neizšķirts pēc kārtas.

Vēl šajā grupā Serbija viesos ar 3:1 (1:1) pārspēja Gruziju, bet Austrija ar 2:0 (0:0) pieveica Moldovu.

D apakšgrupā pēc piecām spēlēm Serbija un Īrijai ir pa 11 punktiem, pa septiņiem iekrājušas Velsa un Austrija, divi punkti ir Gruzijai, bet viens punkts Moldovai.

Sestdien plkst.19 Latvija B apakšgrupas spēlē Latvija viesos spēkosies ar Šveici.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu