Porziņģis iemet 18 punktus; «Knicks» smago izbraukumu sāk ar zaudējumu «Clippers»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien laukumā atgriezās ar 18 punktiem, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda ar drošu zaudējumu iesāka tālu izbraukuma sēriju.

«Knicks» ar rezultātu 105:114 (23:29, 30:34, 19:34, 33:17) piekāpās Losandželosas «Clippers» komandai.

Porziņģis, kurš laukumā atgriezās pēc spēles izlaišanas traumas dēļ, raidīja garām pirmos četrus metienus, bet pēc tam uzbruka daudz sekmīgāk. Latvietis jau pirmajās piecās minūtēs savāca piecas atlēkušās bumbas, bet «Clippers» izšķirošo pārsvaru ieguva trešajā ceturtdaļā, kad pilnībā apspēlēja viesus. Kaut pēdējās minūtēs «Knicks» basketbolisti nedaudz pietuvojās, viņiem neizdevās reāli iesaistīties cīņā par uzvaru.

Šomēnes aizvadītajās desmit spēlēs «Knicks» komanda guvusi trīs uzvaras, bet bez lieliem panākumiem tā cīnās jau kopš Ziemassvētkiem.

Porziņģis laukumā bija 32 minūtes, aizvadot lielāko spēles laiku visā mačā. Viņš šajā laikā realizēja deviņus no 12 divpunktu raidījumiem, bet netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem.

Latvietis tika arī pie 11 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām bumbām, divām kļūdām un trim piezīmēm.

Vairāk nekā desmit punktus latvietis savācis visās deviņās spēlēs, kurās šomēnes izgājis laukumā, bet šī bija pirmā spēle kopš 8.februāra, kad viņš uzbruka ar vairāk nekā 50% precizitāti metienos no spēles, turklāt arī iepriekšējo reizi tas notika zaudējumā pret «Clippers». Pie «double-double» Porziņģis ticis trešo reizi martā un šajā atzīmē sekmīgāk latvietis šosezon darbojies vienīgi decembrī, kad divciparu skaitļus divos statistikas rādītājos savāca sešas reizes.

Ar 18 punktiem «Knicks» rindās izcēlās arī Deriks Rouzs, kamēr 16 punktus sameta Karmelo Entonijs.

Savukārt «Clippers» sastāvā ar 30 punktiem lielisku maču aizvadīja Bleiks Grifins, kurš pārsvarā gadījumu darbojās pret Porziņģi, bet ar 17 punktiem piebalsoja Ostins Riverss. Vēl trīs basketbolisti iemeta pa 14 punktiem, bet vēl vienai «Clippers» zvaigznei Krisam Polam bija 13 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

Cīņa sākās ar Porziņģa neprecīzu tālmetienu, otrajā uzbrukumā viņam neizdevās pielabot metienu un turpinājumā latvietis bija neprecīzs vēl divos raidījumos, pirmajās četrās minūtēs atzīmējoties ar četriem garām aizmestiem metieniem, bet arī četrām atlēkušajām bumbām. Ceturtdaļas vidū Porziņģis trāpīja pustālo metienu no brīvmetiena līnijas, bet brīdi vēlāk Grifins pret viņu iemeta divus punktus ar sodu.

Kā ierasts, Porziņģis pirmās ceturtdaļas beigas pavadīja uz soliņa, bet šajā laikā «Clippers» ieguva sešu punktu pārsvaru, turklāt otrās spēles daļas ievadā tas pieauga arī līdz desmit punktiem, kas latvietim lika atgriezties laukumā. Tagad jau Porziņģis uzbruka sekmīgāk, trāpot pirmos trīs raidījumus, bet vēlāk arī sasniedzot desmit gūto punktu atzīmi, tomēr «Clippers» saglabāja aptuveni desmit punktu vadību un pēc 24 minūtēm bija priekšā ar 63:53.

Trešajā ceturtdaļā «Knicks» ielaida pirmos četrus punktus un jau pēc 60 spēlētām sekundēm pieprasīja pirmo pārtraukumu. Kaut Porziņģis trāpīja nākamo metienu, turpinājumā viesiem atkal neveicās un drīz vien viņi jau zaudēja ar 57:80. Pēc 20 sekunžu pārtraukuma «Knicks» veica astoņu punktu izrāvienu, četrus no tiem sametot Porziņģim, tomēr «Clippers» uzbruka ar ļoti augstu tālmetienu procentu un ātri atguva 20 punktu vadību.

Noslēdzošo periodu «Knicks» iesāka ar rezervistiem, kas nedaudz samazināja deficītu. Porziņģis laukumā izgāja ceturtdaļas vidū un atlikušajā laikā sameta divus punktus, tomēr vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām «Knicks» zaudēja ar 92:109. Viesi gan pamanījās gūt nākamos deviņus punktus un pusotru minūti vēlāk zaudēja vairs tikai ar 100:109, pirmoreiz otrajā puslaikā pietuvojoties līdz tuvāk nekā desmit punktiem. Tiesa, pēc tam Porziņģim neizdevās savākt atlēkušo bumbu, bet Māršals Plamlī aizmeta garām divus soda metienus un visas «Knicks» cerības uz izglābšanos zuda.

Turpinājumā «Knicks» trešdien un ceturtdien spēkosies ar Jūtas «Jazz» un Portlendas «Trail Blazers» komandām, bet izbraukumu sestdien noslēgs ar dueli pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio «Spurs» vienību. Pēc tam «Knicks» komandai līdz sezonas beigām būs atlikušas vairs tikai divas izbraukuma spēles.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā «Knicks» komanda ar 27 uzvarām 70 spēlēs atrodas 12.pozīcijā, vairs reāli nepretendējot uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr «Clippers» ar 42 uzvarām 71 cīņā ir Rietumu konferences piektajā pozīcijā, kur vicelīdere ar 53 panākumiem ir «Spurs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu