Zolmanis par līmeņa atšķirībām: Es neteiktu, ka mums tur ir sūdīgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Latvijas hokeja kausa izcīņas finālā valstsvienības galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam acīs iekrita HK «Kurbads» uzbrucējs Sandis Zolmanis. Latviešu hokejists ar savu sniegumu laukumā izpelnījās izsaukumu uz izlasi. Sarunā ar žurnālistiem Zolmanis atklāja, ka tas esot bijis ļoti negaidīts, taču pozitīvs uzaicinājums.

«Ja godīgi, tad kaut kādas baumas biju dzirdējis,» sacīja Zolmanis. «Bobam Hārtlijam it kā esmu iekritis acīs Latvijas kausa izcīņā. Tas priekš manis bija pozitīvs pārsteigums. Emocijas šobrīd ir pozitīvas. Mazliet ir uztraukums, taču, uzejot uz ledus, satraukums pazuda. Mēģināju darīt visu, kas bija manos spēkos.»

Zolmaņa pārstāvētais HK «Kurbads» šobrīd pilnā sparā gatavojas Latvijas virslīgas izslēgšanas turnīra pusfinālam. «Pirmdien, otrdien un trešdien trenēšos ar izlasi, bet pēc tam atgriezīšos pie «Kurbada». Ko kluba vadība par to saka? Laikam jau viņi ir priecīgi, ka divi viņu hokejisti vismaz šobrīd pārstāv valstsvienību.»

22 gadus vecais Zolmanis arī padalījās iespaidos par līmeņu atšķirībām starp izlases treniņu un HK «Kurbads» ledus nodarbību. «Intensitāte pie valstsvienības ir nedaudz lielāka nekā mums «Kurbadā». Tomēr es neteiktu, ka arī mums tur ir sūdīgi.»

«Hārtlijs lielāko daļu Latvijas spēlētāju nezināja. Ļoti labi, ka viņš savus priekšstatus par mums izdara pats. Mēs viņam esam kā jauna A4 lapa, uz kuras katrs var rakstīt, ko vien vēlas,» skaidroja Zolmanis.

Diemžēl traumas dēļ pasaules čempionātam negatavosies Miķelis Rēdlihs. Traumēti ir arī Kaspars Daugaviņš, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles: pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Krievijas izlasi. Turpinājumā «Euro Hokey Challenge» turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Gustavs Dāvis Grigals (HK «Rīga»).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas «Dinamo»).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas «Dinamo»), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi HK «Rīga»), Toms Andersons (Thurgau, NLB, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi HK «Kurbads»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu