Pasečņika «Herbalife» izšķirošajā cīņā par vietu ULEB Eiropas kausa 1/4 finālā uzvar Šmita «Montakit»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Latviešu basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» ULEB Eiropas kausa otrā posma jeb «Top 16» pēdējās kārtas spēlē divu Spānijas komandu duelī uzveica Fuenlavradas «Montakit» ar Rolandu Šmitu sastāvā, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

«Herbalife» savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 100:76 (26:19, 21:28, 27:14, 26:15).

Pasečņiks šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, grozā raidot divus no četriem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām vienu tālmetienu

Tāpat viņam piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Nedaudz rezultatīvāks bija Šmits, kurš 21 minūtē un vienā sekundē iemeta septiņus punktus, realizējot abus divus divpunktu metienus un vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat valmierietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija viens no labākajiem rādītājiem komandā.

Uzvarētājiem produktīvākais bija Roiss O'Nīls, kuram 19 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Tāpat ar 19 punktiem atzīmējās Sasu Salins, bet pretiniekiem 15 punktus guva Marko Popovičs.

Pamatus uzvarai «Herbalife» ielika trešajā ceturtdaļā, kad veica izrāvienu 21:3, iegūstot 20 punktu pārsvaru.

Vēl vienā šīs grupas spēlē Krievijas komanda Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ», kuras rindās vēl nav debitējis Kaspars Bērziņš, viesos ar 85:77 (17:21, 23:17, 25:21, 20:18) pārspēja vēl vienu Spānijas vienību Mursijas UCAM.

«Lokomotiv-Kubaņ» rindās ar 20 punktiem izcēlās Mārdijs Kolinss, bet pretiniekiem 21 punktu guva Billijs Berons.

E apakšgrupā «Lokomotiv-Kubaņ» sešās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras, četri panākumi bija «Herbalife», «Montakit» tika pie divām uzvarām, bet UCAM cieta piecus zaudējumus.

«Herbalife» pērn sasniedza ULEB Eiropas kausa pusfinālu, kurā divu spēļu summā ar 169:170 piekāpās Stambulas «Galatasaray Odeabank», kas vēlāk kļuva par čempioni un nopelnīja ceļazīmi uz Eirolīgu. Turklāt atbildes spēlē pēc pamatlaika divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts, līdz ar to fināliste tika noskaidrota pagarinājumā.

LETA jau vēstīja, ka latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien guva 21 punktu, bet viņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas «Zeņit» iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā.

«Zeņit» viesos ar 84:86 (22:12, 18:24, 21:28, 23:22) piekāpās Lietuvas komandai Viļņas «Lietuvos Rytas» , taču ceturtdaļfināla sasniegšanai pietiktu arī, ja tiktu zaudēts ar deviņiem punktiem.

Timma šajā spēlē laukumā bija 34 minūti un vienu sekundi, kuru laikā grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem, piecus no deviņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņam piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas, viens bloķēts metiens, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 18 efektivitātes koeficienta punkti.

«Zeņit» rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Sergejs Karasjovs, bet pretiniekiem ar 28 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām izcēlās Deivids Logans.

Timma svētdien VTB Vienotās līgas mačā palīdzēja «Zeņit» ar 82:73 pārspēt Latvijas vicečempioni «VEF Rīga». Sākotnēji Sanktpēterburgas komandas galvenais treneris Vasilijs Karasjovs vēlējās pataupīt latvieti, tomēr viņš devās laukumā un guva astoņus punktus.

Vēl šīs apakšgrupas spēlē Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā «Ņižņij Novgorod» savā laukumā ar 73:81 (16:16, 23:20, 12:22, 22:23) piekāpās Izraēlas komandai Jeruzalemes «Hapoel Bank Yahav».

«Ņižņij Novgorod» rindās punktus guva tikai pieci spēlētāji, bet rezultatīvākie ar 18 punktiem bija Kenets Bointons un Deandrē Keins. Tikmēr pretiniekiem 20 punktus guva Elijau Liors.

G apakšgrupā ar pieciem panākumiem sešās cīņās uzvarēja «Hapoel Bank Yahav», bet pa trim uzvarām bija «Zeņit» un «Lietuvos Rytas» komandām, bet Sanktpēterburgas klubam bija labāki rezultāti savstarpējās spēlēs, kamēr ceturto vietu ar vienu uzvaru ieņēma «Ņižņij Novgorod».

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās «Top 16» kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu