Šmēdiņš/Samoilovs un Pļaviņš/Točs nodrošina vietu PK posma astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola pāri Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien izcīnīja uzvaras arī otrajās mačos Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu notiekošajā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Turnīrā ar ceturto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs cīņā par pirmo vietu D grupā ar rezultātu 2-1 (21:15, 15:21, 17:15) pārspēja ar 20.numuru izliktos brazīliešus Rikārdu Alešu Kostu Santusu un Gutu Karvaļāisu.

Latvijas duets pirmajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:17) uzvarēja slovēņus Nejcu Zemļaku un Danijelu Pokeršniku, kuri izlikti ar 29.numuru, tādējādi nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr turnīrā ar 11.numuru izliktie Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:16) pārspēja amerikāņus Džonu Haidenu/Teodoru Branneru, kuri turnīrā izsēti ar septīto numuru.

Pirmajā G apakšgrupas mačā latvieši ar 2-0 (21:18, 21:19) pārspēja lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuriem turnīrā piešķirts 23.numurs.

Teicami šīs sacensības uzsākušas Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras pirmajās divās spēlēs guva uzvaras, tostarp pār spēcīgajām brazīlietēm Barbaru Seišasu de Freitasu un Fernāndu Alvisu.

Līdz ar to sacensību 18.numurs no Latvijas nodrošinājis automātisku iekļūšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, ko aizvadīs piektdienas vakarā.

Pirms tam trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas sieviešu duets Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras zaudēja izšķirošajā - otrajā - kārtā.

Pagājušajā nedēļā Šmēdiņš/Samoilovs izcīnīja bronzu Polijas galvaspilsētā Varšavā notikušajā četru zvaigžņu posmā. Vēl martā viņi ieguva bronzu ASV notikušajā Fortloderdeilas piecu zvaigžņu turnīrā, kamēr maijā Latvijas duets bija ceturtais citā ASV notikušajā turnīrā Hantingtonbīčā, kam savukārt bija piešķirtas četras zvaigznes.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu