Kravčenoka/Graudiņa PK posma mačā uzvar Brazīlijas duetu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa ceturtdien izcīnīja uzvaru arī otrajā Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu notiekošā Pasaules kausa četru zvaigžņu posma mačā, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas.

Turnīrā ar 18.numuru izliktās Kravčenoka/Graudiņa B grupas otrajā duelī ar rezultātu 2-1 (21:18, 17:21, 18:16) pārspēja ar otro numuru izliktās brazīlietes Barbaru Seišasu de Freitasu un Fernāndu Alvisu.

Latvijas duets izšķirošajā, trešajā, setā bija nonācis iedzinējos ar 5:9, taču izlīdzināja spēles gaitu, seta galotnē gūstot virsroku.

De Freitasa ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempione. Tāpat viņa 2015.gadā tika kronēta par pasaules čempioni, bet 2013.gadā planētas meistarsacīkstēs guva bronzu. Ar Alvisu viņa apvienojās pēc 2016.gada olimpiskajām spēlēm.

Kā vēstīts, pamatturnīra pirmajā mačā Latvijas duets ar 2-0 (21:15, 21:18) uzvarēja austrietes Katarinu Šicenhoferi un Lenu Plesučnigu, kuras izliktas ar 15.numuru.

Piektdien vīriešu pamatturnīru sāks arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Pirms tam trešdien šā turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas sieviešu duets Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras zaudēja izšķirošajā - otrajā - kārtā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu