FIFA nesodīs horvātu aizsargu Vidu par Ukrainu slavinošajiem saukļiem (8)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nolēmusi nesodīt Horvātijas izlases centra aizsargu Domagoju Vidu par Ukrainu slavinošajiem saukļiem pēc uzvaras pret Krievijas valstsvienību.

Horvātijas futbola izlase sestdien Sočos Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfināla mačā pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā pārspēja turnīra rīkotāju Krieviju, pēc 20 gadu pārtraukuma iekļūstot pusfinālā.

Pamatlaikā rezultāts vēstīja 1:1, bet papildlaikā katra komanda guva vēl pa vieniem vārtiem. Spēles liktenis izšķīrās 11 metru sitienu sērijā, kur panākumu guva horvāti.

Papildlaikā Horvātiju vadībā izvirzīja Vida, kurš pēc spēles kopā ar kādreizējo Horvātijas izlases futbolistu Ogņenu Vukojeviču sociālajos tīklos publicēja dažu sekunžu garu video, kurā Vida slavēja Ukrainu, bet Vukojevičs sacīja, ka uzvara tika veltīta Kijevas «Dynamo» komandai un Ukrainai.

Abi spēlētāji iepriekš ir pārstāvējuši «Dynamo» vienību.

FIFA izskatīja publicēto video un sākotnēji bija bažas par Vidas turpmāko dalību turnīrā, jo organizācija bija gatava viņam piešķirt pat spēļu diskvalifikāciju. Tomēr šāds solis nesekoja un FIFA spēlētājam izteica vien brīdinājumu.

Savukārt Vida izteicās, ka nebija gaidījis, ka mediji publicēto video interpretēs šādi. «Tas noteikti nebija politisks sauklis, bet gan pateicība Ukrainai, kur mēs ar Vukojeviču pavadījām vairākus savas karjeras gadus.»

Horvātija Pasaules kausa pusfinālā iekļuva pēc 20 gadu pārtraukuma, kur spēkosies pret Anglijas valstsvienību. Tikmēr otrā pusfināla duelī maču aizvadīs Francijas un Beļģijas izlases.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu