Ostapenko Vimbldonā turpina spēlēt lieliski - sasniegts ceturtdaļfināls (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-0 pārspēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču, otro reizi karjerā iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā. Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko saņēmusi 430 WTA vienspēļu ranga punktus un nopelnījusi 281 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

Līdz ar to ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar rangā 33. vietā esošo slovākieti Dominiku Cibulkovu, kura ceturtās kārtas spēlē ar 6-4, 6-1 pieveica Taivānas tenisisti Suveju Sje.

Latvijas sportiste jau pirmajā geimā tika nobreikota un pēc tam zaudēja vēl divus geimus pēc kārtas. Rezultāts vēstīja 0-3, bet Ostapenko izdevās uzvarēt nākamajos divos geimos, taču tad atkal sekoja divas neveiksmes pēc kārtas, rezultātam kļūstot 2-5.

Ostapenko centās saglābt situāciju pirmajā setā, kas Latvijas tenisistei arī izdevās. Viņa uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, divreiz nobreikojot pretinieci. Rezultāts tādējādi vēstīja 5-5. Ostapenko guva uzvaru arī ceturtajā geimā pēc kārtas, taču tad atkal rezultātu izlīdzināja baltkrieviete.

Līdz ar to mačs turpinājās taibreikā, kur dominēja Ostapenko, viņai gūstot sarežģītu panākumu pirmajā setā.

Otro setu Ostapenko iesāka daudz labāk kā pirmo. Latvijas tenisiste uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, trīsreiz nobreikojot pretinieci un atstājot baltkrievietei niecīgas cerības pacīnīties par uzvaru.

Latvijas sportiste uzvarēja arī pēdējā geimā un otro reizi savā karjerā sasniedza Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālu.

Sasnoviča WTA rangā atrodama 50.pozīcijā. Viņa trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu, kura WTA rangā ieņem 25.vietu.

Savukārt Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un ar tādu pašu numuru izlikta Vimbldonas čempionātā, trešajā kārtā ar rezultātu 6-0, 6-4 pārspēja Krievijas sportisti Vitāliju Djatčenko, kura rangā atrodas 132.pozīcijā.

Sasnoviča pirms uzvaras pār Gavrilovu pirmajā kārtā negaidīti ar 6-4, 4-6, 6-0 uzveica divkārtējo Vimbldonas čempioni Petru Kvitovu no Čehijas, kura tika uzskatīta par vienu no Vimbldonas favorītēm, turklāt šogad viņa bija izcīnījusi jau astoņus titulus. Viņa sacensības bija izlikta ar astoto numuru, bet WTA rangā atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt otrās kārtas cīņā Sasnoviča ar 6-0, 6-4 pārspēja 73.pozīcijā esošo ASV sportisti Teilori Taunsendu.

Tikmēr Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5) ar grūtībām uzvarēja Lielbritānijas sportisti Ketiju Dannu, bet otrās kārtas duelī viņa ar rezultātu 6-1, 6-3 uzvarēja Kirstenu Flipkensu no Beļģijas, kura ir planētas 45.rakete.

Tenisistēm šī bija trešā tikšanās reize, allaž uzvaras svinot Ostapenko.

Pirmajā savstarpējā duelī 2015.gadā Sanktpēterburgas ITF 50 000 turnīra pusfinālā Ostapenko guva virsroku ar 1-6, 6-2, 6-4, bet vēlāk 2017.gadā Latvijas tenisiste Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā pārspēja Sasnoviču ar 6-0, 1-6, 6-3.

Sasnoviča 2017.gada izskaņā aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra finālam, kur gan ar 2-6, 1-6 atzina Ukrainas vadošās tenisistes Jeļinas Svitoļinas pārākumu. Pēc tam 2018.gadā viņa ne reizi turnīros nebija aizcīnījusies tālāk par trešo kārtu.

Baltkrievijas sportistes labākais sniegums Vimbldonā un «Grand Slam» turnīros ir šobrīd sasniegtā ceturtā kārta. Līdz šim Sasnoviča tik tālu nevienā no četriem prestižākajiem turnīriem nebija tikusi.

Savukārt Ostapenko Vimbldonas čempionātā līdz šim labākais sniegums padevās pērn, kad viņa, izcīnot četras uzvaras, sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā piekāpās slavenajai amerikānietei Venusai Viljamsai, bet iepriekš viņa tikai reizi bija pārvarējusi pirmo kārtu. Vēl 2014.gadā Latvijas tenisiste triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā.

Zīmīgi, ka pērn Ostapenko līdz ceturtdaļfinālam aizspēlējās neilgi pēc tam, kad bija uzvarējusi Francijas atklātajā čempionātā. Tiesa, šogad viņa titulu neaizstāvēja, ciešot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Ostapenko pirms divām nedēļām piedalījās Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kas tenisistiem ierasti kalpo kā pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas. Šajā turnīrā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Turnīra pirmajā kārtā apstājās Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova. Viņa piedzīvoja neveiksmi arī dubultspēļu sacensību pirmajā mačā.

Savukārt Ostapenko pagājušās nedēļas nogalē atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu dubultspēļu turnīrā, aizkļūstot līdz sacensību trešajai kārtai. Latvijas tenisiste to paveica ar savu pārinieci Kristīnu Makheilu no ASV.

Ostapenko kopā ar Mekheilu šodien aizvadīs trešās kārtas dueli, spēkojoties pret vācieti Tatjanu Mariju un britu sportisti Heteri Vatsoni. Spēles sākums paredzēts ap plkst.17.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

    Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu