Hokeja saldais ēdiens: Kanādas izlase ar 5:3 sarūgtina krievus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas U-20 junioru izlases nākamo pretinieku pasaules čempionāta (PČ) augstākajā divīzijā duelī pirmdien mājinieki Kanādas U-20 hokejisti ar 5:3 (1:1, 2:0, 2:2) uzvarēja Krievijas vienaudžus.

Latvijas juniori čempionātu pirmdien Toronto sāka ar 1:6 (1:1, 0:2, 0:3) zaudēja ASV izlasei. Otrdien Ērika Miļuna trenētā vienība tiksies ar Krieviju, ceturtdien spēlēs ar Kanādu, bet apakšgrupu kārtu noslēgs piektdien ar maču pret Slovākiju.

Kanādas un Krievijas junioru duelī uzvarētājiem divas reizes precīzs bija Dilans Strome, bet Mets Berzals guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Krievijas rindās Jegors Rikovs un Kirils Kaprizovs guva pa vieniem vārtiem un atdeva pa vienai rezultatīvai piespēlei.

Kanāda jau ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā, taču pirmā perioda vidū krievi atjaunoja neizšķirtu. Otrajā periodā laukuma saimnieki īsā laikā iemeta vēl divus vārtus un pārsvaru pēc tam nosargāja, 50.minūtē panākot 5:2.

Tikmēr A apakšgrupā, kurā spēles notiek Monreālā, vispirms Zviedrija ar 6:1 (2:0, 4:0, 0:1) pārspēja Šveices juniorus, bet Čehija ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pieveica Somijas vienaudžus, kuriem jāaizstāv šī gada sākumā iegūtais pasaules junioru čempionu tituls.

Čehi uzvaru izrāva vien 78 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Mihaels Spačeks.

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā spēlē pēc trīs gadu pārtraukuma, pērn uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā.

Pirms došanās uz Kanādu izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka komandas mērķis ir vietas saglabāšana augstākajā divīzijā, bet uzdevums ir arī cīnīties par uzvaru katrā spēlē.

Latvijas U-20 hokeja izlase uz Kanādu devās pirms nedēļas 15 spēlētāju sastāvā, kur tai pievienojās 15 Ziemeļamerikā spēlējošie Latvijas jaunie hokejisti, bet septiņi kandidāti pēc pārbaudes spēlēm tika atskaitīti. Izlases kapteinis ir talantīgais aizsargs Kristaps Zīle.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 hokeja izlase Kanādā aizvadīja divas pārbaudes spēles, vispirms ar 2:3 zaudējot Dānijas vienaudžiem, bet tad ar 3:2 uzvarot junioru komandu Hoksberi «Hawks», kas spēlē Centrālajā Kanādas Hokeja līgā (CCHL).

Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā desmit komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Toronto spēlē ASV, Kanādas, Krievijas, Slovākijas un Latvijas izlases, bet Monreālā spēkiem mērojas Čehijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas un Šveices juniori.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs apakšgrupu četras labākās komandas, bet piektajā vietā palikušās vienības cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempioniem junioriem kļuva Somijs U-20 izlases hokejisti, kuri savās mājās notikušajā turnīrā finālā pagarinājumā ar 4:3 uzvarēja Krieviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu