Bertāns netiek laukumā «Spurs» piedzīvotā zaudējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien palika rezervē, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 101:106 (22:27, 23:30, 28:24, 28:25) zaudēja saviem tuvākajiem sekotājiem Losandželosas «Clippers».

«Spurs» tikai otro reizi šajā sezonā piedzīvoja neveiksmi spēlējot pretinieku laukumā, kur aizvadītas 17 cīņas, bez tam Sanantonio komandai pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Sanantonio komandā Kavai Lenards guva 27, bet Po Gasols 21 punktu, abiem izcīnot arī pa deviņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt «Clippers» rindās ar 19 punktiem izcēlās Kriss Pols, bet Marīss Speigts iemeta 14 punktus. Pols traumas dēļ nespēja pabeigt spēli, taču Losandželosas komandā šajā mačā labi darbojās rezervisti.

Spēles sākums bija līdzīgs un tikai pirmās ceturtdaļas izskaņā «Clippers» ieguva piecu punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki jau bija labāki un pēc puslaika «Spurs» jau zaudēja ar 45:57.

Pēc atpūtas «Surs» spēja pietuvoties līdz sešu punktu atstarpei (60:66), tomēr noķert pretiniekus nespēja. Vēl divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām viesi zaudēja ar 87:100, taču pēdējā minūtē guva astoņus punktus pēc kārtas un kaut nedaudz atjaunoja intrigu, tomēr spēlēt bija atlicis gaužām maz, tāpēc «Clippers» svinēja septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos.

Losandželosas komandai nevarēja palīdzēt traumu guvušais komandas līderis Bleiks Grifins, kurš pēc ceļgala operācijas nevarēs spēlēt vismaz līdz janvāra beigām.

«Spurs» nākamo spēli aizvadīs piektdien, viesos pret Portlendas «Trail Blazers». Sanantonio komandas galvenais treneris pēc ceturtdienas mača paziņoja, ka nākamajā spēlē atpūta tiks dota Tonijam Pārkeram un Gasolam.

«Spurs» ar 23 uzvarām 29 spēlēs saglabā otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kur līdere ar 26 panākumiem 30 mačos ir Goldensteitas «Warriors». Tikmēr «Clippers» ar 22 uzvarām 30 cīņās ir šajā konferencē ir trešajā vietā.

LETA jau ziņoja, ka citā ceturtdien aizvadītā mačā Kristaps Porziņģis guva 12 punktus un sasita ceļgalu, bet Ņujorkas «Knicks» mājās ar 106:95 (27:19, 30:28, 24:25, 25:23) pārspēja Orlando «Magic».

Porziģis ceļgalu sasita pēc piezemēšanās uz laukuma grīdas un pēc tam klibodams pameta laukumu. Tiesa, viņš jau pēc dažām minūtēm bija atpaļ zālē un, pļāpājot ar līdzjutējiem, mina velotrenažieri. Pēc tam viņš atgriezās uz rezervistu soliņa, bet laukumā vairāk neizgāja.

«Knicks» ar 16 uzvarām 29 mačos ieņem piekto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu