Vimbldonas čempionātā palikusi tikai viena Top 10 spēlētāja

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu turnīrā vairs nav palikusi neviena tenisiste, kura būtu izlikta ar kādu no pirmajiem desmit numuriem.

Pirmdien Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā pasaules ranga 20.vietas īpašniece Kiki Bertensa no Beļģijas ar 6-3, 7-6 (7:1) uzvarēja pasaules ranga astotās vietas īpašnieci Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Zīmīgi, ka iepriekš trešajā kārtā Bertensa bija uzvarējusi pieckārtējo Vimbldonas čempioni Venusu Viljamsu no ASV, bet tagad pieveikusi arī Plīškovu, kura turnīrā bija izlikta ar septīto numuru.

Līdz ar to visaugstāk izsētā spēlētāja, kura vēl joprojām turpina savas gaitas Vimbldonas čempionātā, ir vāciete Angelika Kerbere. Viņai šajās sacensībās piešķirts 11.numurs, bet pasaules rangā viņa atrodama desmitajā pozīcijā.

Iepriekš no turnīra izstājās tādas tenisistes kā ranga līdere Simona Halepa, pagājušā gada Vimbldonas čempione Garvinje Mugurusa, Karolīne Vozņacka, Petra Kvitova un citas.

Bertensa, kura pirms diviem gadiem spēlēja Francijas atklātā čempionāta pusfinālā, Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Pirms tam pirmdien ceturtdaļfinālu otro reizi karjerā Vimbldonā sasniedza arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura astotdaļfināla cīņā ar ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-0 pārspēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču.

Ceturtdaļfinālā Latvijas pārstāve tiksies ar pasaules 33.raketi Dominiku Cibuļkovu no Slovākijas, kura savā mačā ar 6-4, 6-1 droši pārspēja Taivānas tenisisti Suveju Sje (WTA 48.).

Vēl pirmdien sieviešu turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza itāliete Kamila Džordži, kura ar 6-3, 6-4 uzveica pasaules 35.raketi Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

Pašlaik 26 gadus vecā Džordži, kura pasaules rangā atrodas 52.vietā, izcīnīja savas karjeras lielāko uzvaru, pirmo reizi iekļūstot kāda «Grand Slam» turnīra ceturtdaļfinālā.

Zīmīgi, ka Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā Džordži pārspēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu