Zviedrijas florbolisti pārliecinoši apspēlē Latvijas nākamo pretinieci Norvēģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Zviedrijas florbola izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā pirmdien ar rezultātu 8:2 (3:0, 0:1, 5:1) pārspēja Norvēģiju, kas otrdien grupas noslēdzošajā spēlē tiksies ar Latviju.

B apakšgrupā pa četriem punktiem divās spēlēs guvušas Zviedrija un Čehija, kas rītdien spēkosies par pirmo vietu grupā. Tikmēr Latvija un Norvēģija cīnās bez punktiem, bet labāka vārtu attiecība ir norvēģiem, kas neizšķirta gadījumā viņiem dos trešo vietu apakšgrupā.

Zviedrijas izlasē pa diviem vārtiem šajā mačā iemeta Juhanness Lāšons un Aleksanders Galante Kārlstrems.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja Lāšons, pēc četrām minūtēm dubultojot titulēto zviedru pārsvaru. Turpinājumā zviedri iemeta vēl vienus vārtus, bet otrajā periodā vienīgais precīzais metiens padevās norvēģiem. Trešā perioda piektajā minūtē norvēģi Zviedrijas pārsvaru samazināja līdz minimumam, taču pēc tam sekoja pieci bezatbildes vārti zviedru izpildījumā, kas viņiem atnesa uzvaru ar 8:2.

Rīt zviedri plkst.16.30 «Arēnā Rīga» ar čehiem dalīs pirmo vietu B apakšgrupā, bet trīs stundas vēlāk latvieši ar norvēģiem turpat cīnīsies par trešo vietu grupā.

Pirms tam plkst.11.15 Slovākijas un Dānijas savstarpējā mačā noskaidrosies Latvijas un Norvēģijas nākamās pretinieces astotdaļfinālā.

Latvijas izlase čempionātu sākusi ar diviem zaudējumiem, B apakšgrupā sestdien ar 2:7 atzīstot astoņkārtējās pasaules čempiones Zviedrijas pārākumu, bet svētdien ar 3:9 kapitulējot Čehijai.

Dāņi C apakšgrupas otrajā spēlē pirmdien ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pārspēja Poliju, izcīnot otro uzvaru divos mačos.

Rezultātu šajā mačā atklāja poļi, taču vēl līdz pārtraukumam Dānija spēja panākt 2:1. Otrajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet uzvaras punktu dāņi pielika 15 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Tikmēr Slovākija «Arēnā Rīga» pirmdien ar 12:2 (4:0, 1:1, 7:1) sagrāva Austrāliju, arī izcīnot otro panākumu divos mačos. Uzvarētājiem četrus vārtus guva Mihals Dudovičs.

Pēc divām kārtām Slovākijai un Dānijai ir pa četriem punktiem, bet Polija un Austrālija ir tukšā. C apakšgrupas uzvarētājs noskaidrosies otrdien līderu savstarpējā duelī.

Gadījumā, ja Latvija otrdien uzvarēs Norvēģiju, astotdaļfinālā tā tiksies ar C apakšgrupas otro labāko vienību, bet zaudējuma vai neizšķirta gadījumā mājiniekiem būs jāspēlē ar C grupas labāko izlasi.

Grupu turnīru pirmdien jau noslēdza pasaules vicečempione Somija, kā arī Igaunijas izlase. Savstarpējā duelī, kas abām izlasēm bija trešais mačs trijās dienās, Somija guva drošu uzvaru ar rezultātu 10:3 (3:2, 4:1, 3:0). Uzvarētājiem ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Peters Kontilainens.

Abas komandas sacenšas A apakšgrupā un jau skaidrs, ka tajā triumfējusi trīs uzvaras guvusī Somija. Komanda automātiski sasniegusi ceturtdaļfinālu, bet tajā spēle ieplānota vien piektdienas vakarā, līdz ar to izlasei gaidāmas trīs brīvdienas.

Otro vietu grupā otrdien savstarpējā mačā sadalīs Šveice un Vācija. Ja Vācija sagādās sensāciju un uzvarēs šajā mačā, tā grupā būs otrā, bet zaudējuma gadījumā paliks vien ceturtā, jo savstarpējā mačā ar Igauniju nospēlēja neizšķirti, bet čempionāta saimnieku ziemeļu kaimiņi sev ir garantējuši labāku vārtu attiecību.

Tāpat pirmo posmu pirmdien noslēdza arī D apakšgrupas komandas Taizeme un Kanāda. Šo vienību savstarpējā spēlē Kanāda guva grūtu uzvaru ar 5:4 (3:2, 1:2, 1:0), uzvaras vārtus 51.minūtē iemetot ar soda metienu.

Šajā grupā jau pirms otrdien gaidāmās spēles ar Singapūru pirmo vietu ir garantējusi ASV izlase, otrā būs Kanāda, trešā Taizeme. Savukārt singapūrieši paliks pēdējie un turpinājumā cīnīsies par 13.-16.pozīciju.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojas pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās ir pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu