«Barcelona» un «City» iekļūst UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas un Anglijas futbola grandi «Barcelona» un Mančestras «City» trešdien nodrošināja iekļūšanu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, nodrošinot pirmās divas vietas C apakšgrupā.

Pēc aizvadītajām piektās kārtas spēlēm ir zināmas 12 no 16 komandām, kuras spēlēs «play-off». Jau pirms šīs kārtas vietu astotdaļfinālā bija nodrošinājušas Dortmundes «Borussia», Minhenes «Bayern», Madrides «Atletico», PSG un Londonas «Arsenal», savukārt otrdien tām pievienojās arī iepriekšējās sezonas trofejas ieguvēja Madrides «Real» no Spānijas, kā arī Francijas klubs «Monaco», Anglijas čempionvienība Lesteras «City», Itālijas čempione Turīnas «Juventus» un Vācijas vienība Leverkūzenes «Bayer».

«Barcelona» trešdien C apakšgrupas spēlē viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic».

Abus vārtus uzvarētājiem guva argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, kurš iepriekšējo Katalonijas kluba maču Spānijas čempionātā izlaida, jo bija apslimis. Rezultātu argentīnietis atklāja 24.minūtē, bet pēc tam otrajā puslaikā viņš cīņas 56.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu.

Šosezon Mesi Čempionu līgā jau ir guvis deviņus vārtus un ir pārliecinošs līderis labāko snaiperu sarakstā.

Tikmēr Mančestras klubs viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Menhengladbahas «Borussia», taču ar to pietika, lai Hosepa Gvardiolas trenētā «City» garantētu sev otro vietu grupā.

Rezultātu atklāja Vācijas klubs pēc Rafaela 23.minūtē gūtajiem vārtiem, taču Davids Silva pirmā puslaika pēdējā minūtē atjaunoja neizšķirtu.

Zīmīgi, ka otrajā puslaikā abas komandas zaudēja pa vienam spēlētājam, jo vispirms no laukuma tika noraidīts «Borussia» futbolists Larss Štindls, kurš saņēma otro brīdinājumu, bet 12 minūtes vēlāk līdzīgs liktenis piemeklēja arī «City» spēlētāju Fernandinju. Otrajā puslaikā rezultāts nemainījās, bet neizšķirts derēja «City» vienībai, kas pateicoties «Barcelona» uzvarai Glāzgovā, nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

«Borussia» pēc izcīnītajiem punktiem vēl var panākt «City», taču Anglijas klubs savstarpējās spēlēs bija labāks ar 4:0 un 1:1.

Pirms pēdējās kārtas šajā grupā «Barcelona» ir 12 punkti, «City» atpaliek par diviem punktiem, kamēr Vācijas un Skotijas komandām ir attiecīgi pieci un divi punkti.

Tikmēr A apakšgrupā aizraujošu spēli aizvadīja Londonas «Arsenal» un Parīzes «Saint-Germain» (PSG), mačam noslēdzoties neizšķirti 2:2 (1:1).

Rezultātu atklāja viesi PSG, kuru rindās 18.minūtē izcēlās uzbrukuma līderis Edinsons Kavani, taču pirmā puslaika izskaņā «Arsenal» tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Olivjē Žirū.

Savukārt otrajā puslaikā abas komandas apmainījās ar «laipnībām», jo pa reizei iesita bumbu savos vārtos. Vispirms kļūdījās PSG futbolists Marko Verati un 60.minūtē londonieši izvirzījās vadībā ar 2:1, taču 13 minūtes pirms spēles beigām ar līdzīgu gājienu atbildēja Alekss Ivobi, kurš ieraidīja bumbu komandas biedra Davida Ospinas sargātajos vārtos.

Abas komandas jau pirms šī mača bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs.

Vēl vienā cīņā šajā grupā Bulgārijas kluba Razgradas «Ludogorets» un Šveices vienības «Basel» duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm «Arsenal» un PSG ir pa 11 punktiem, kamēr «Basel» un «Ludogorets» ieguvušas pa diviem punktiem.

D apakšgrupā uzvaru sēriju turpināja iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides «Atletico», kas mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja Eindhovenas PSV no Nīderlandes, izcīnot piekto uzvaru piecos mačos, joprojām paliekot vienīgā komanda turnīrā, kura šosezon nav zaudējusi punktus.

Uzvarētājiem otrajā puslaikā vārtus guva Kevins Gameiro un Antuāns Grīzmans, kuri izcēlās ar 11 minūšu intervālu, nodrošinot «Atletico» pirmo vietu grupā.

Jau ziņots, ka citā šīs grupas spēlē Krievijas klubs «Rostov» mājās negaidīti ar 3:2 (1:1) uzvarēja titulēto Minhenes «Bayern».

Šī mača rezultātu 35.minūtē atklāja «Bayern» futbolists brazīlietis Duglašs Košta, taču pašās pirmā puslaika beigās pretuzbrukumā izlīdzinājumu panāca irāņu uzbrucējs Sardars Azmuns.

Zīmīgi, ka Košta trešdien guva «Bayern» kluba 400.vārtus Čempionu līgas turnīrā. Tā ir trešā komanda vēsturē, kas ko tādu paveikusi. Pirms tam to bija paveikuši Spānijas grandi Madrides «Real» (481) un «Barcelona» (447).

Savukārt neilgi pēc pirmā puslaika sākuma uz «Bayern» vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Dmitrijs Polozs. Tiesa, «Bayern» nepalika atbildi parādā, jo tikai pāris minūtes vēlāk spāņu pussargs Huans Vernats panāca 2:2.

Tomēr 67.minūtē «Rostov» komandas labā teicamu tiešo brīvsitienu izpildīja Ekvadoras pussargs Kristians Noboa, kurš tādējādi mājinieku labā guva uzvaras vārtus.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā «Atletico» rēķinā ir maksimāli iespējamie 15 punkti piecos mačos, bet «Bayern» tikusi pie deviņiem punktiem. Šīs abas komandas jau iepriekš bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr «Rostov» tagad ir četri punkti, kamēr PSV ir viens punkts četros mačos.

Savukārt vissapringtākā situācija saglabājas B apakšgrupā, kur abas astotdaļfināla dalībnieces noskaidrosies vien pēdējā kārtā.

Jau vēstīts, ka Turcijas klubs Stambulas «Bešiktaš» savā laukumā atspēlējās no 0:3 deficīta un nospēlēja 3:3 (0:3) ar Portugāles vienību Lisabonas «Benfica».

Portugāles klubs šo maču sāka vareni, pusstundas laikā izvirzoties vadībā ar 3:0. Tomēr «Bešiktaš» nepadevās un otrajā puslaikā veica atspēlēšanos, bet vispirms 58.minūtē pirmos vārtus guva Dženks Tosuns. Tiesa, turpinājumā mājiniekiem ilgāku laiku vārtus neizdevās gūt, tomēr septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāta starpību līdz minimumam samazināja portugālis Rikardu Kvarežma. Neizšķirtu Stambulas vienība panāca vien 89.minūtē, no soda laukuma izceļoties kamerūniešu uzbrucējam Vensānam Abubakaram.

Savukārt Itālijas klubs «Napoli» mājās nespēja uzvarēt Kijevas «Dinamo», abām komandām paliekot bez gūtiem vārtiem.

Pirms pēdējās kārtas «Napoli» un «Benfica» ir pa astoņiem punktiem, bet «Bešiktaš» septiņi, kamēr «Dinamo» ir tikusi pie diviem punktiem, vairs nelolojot cerības uz tikšanu izslēgšanas spēlēs.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu