Šmitam pieci precīzi tālmetieni un 21 punkts ULEB Eiropas kausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien aizvadīja līdz šim savu labāko spēli ULEB Eiropas kausa izcīņā, jo realizēja piecus tālmetienus un guva 21 punktu, taču latvieša sniegums neglāba Fuenlavradas «Montakit» no zaudējuma.

«Montakit» viesos ar 84:96 (25:27, 25:31, 18:21, 16:17) atzina Maskavas apgabala «Himki» vienības pārākumu.

Šmits spēlēja 19 minūtes un 29 sekundes, nodemonstrējot teicamu precizitāti. Viņš realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un piecus no sešiem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu metienu, bet cīņas izskaņā laukumu atstāja ar piecām piezīmēm.

Latvijas basketbolists šajā spēlē nopelnīja 17 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs Spānijas klubā.

«Montakit» bija vadībā tikai spēles sākumā, jo guva pirmos piecus punktus pēc kārtas, taču pēc tam iniciatīva pārgāja «Himki» pusē un otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki bija iekrājuši jau vairāk nekā desmit punktu handikapu (54:42), tomēr puslaika beigās Šmits ar tālmetienu spēja starpību samazināt līdz 50:58. Pirmajā puslaikā Šmits guva 13 punktus.

Turpinājumā «Montakit» atspēlēties nespēja, lai gan reizi pietuvojās līdz pieciem punktiem, tomēr mača beigās pretinieku uzvaru viesi apdraudēt nespēja.

Šmits bija «Montakit» rezultatīvākais spēlētājs, bet Pako Kruss, kurš iepriekšējā sezonā bija «VEF Rīga» komandā, pievienoja 15 punktus. Savukārt «Himki» rindās Džeikobs Pulens guva 20, bet Aleksejs Šveds 19 punktus.

«Himki» pēc šīs spēles ar četrām uzvarām sešās spēlēs kļuva par B apakšgrupas līderi, bet «Montakit» un Berlīnes «Alba» ir pa trīs panākumiem, taču Vācijas klubs ir aizvadījis piecas spēles. Divi panākumi piecās spēlēs ir Viļņas «Lietuvos Rytas» kontā, bet pie vienas uzvaras četrās spēlēs tikusi Bilbao «Retabet».

Vēlāk trešdien A apakšgrupas spēlē Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» uzņems Ingus Jakoviča pārstāvēto «Ņižņij Novgorod», ko trenē Latvijas speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko.

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies «Top 16» kārtai, kurā tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu