Dāvja Bertāna treneris: «Spurs» sniegums bija nožēlojams

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio «Spurs» sniegums regulārā čempionāta mačā pret Dalasas «Mavericks» bija nožēlojams, uzskata «Spurs» galvenais treneris Gregs Popovičs.

Bertāns pirmdien pirmoreiz savā NBA karjerā sāka maču pamatsastāvā, palīdzot Sanantonio «Spurs» komandai ar rezultātu 96:91 (24:28, 24:21, 25:24, 23:18) savā laukumā pieveikt šosezon neveiksmīgu sniegumu rādošo «Mavericks».

Šajā spēlē «Spurs» komanda atpūtināja Lamarkusu Oldridžu un Toniju Pārkeru, bet «Mavericks» rindās nebija trīs pamatsastāva basketbolistu, ieskaitot traumu ārstējošo Dirku Novicki, kurš nemaz nedevās izbraukumā.

Lai gan tika izcīnīta uzvara, «Spurs» galvenais treneris Popovičs pēc spēles bija sarūgtināts par komandas sniegumu.

«»Spurs» sniegums bija nožēlojams. Abas komandas nebija savā optimālajā sastāvā, taču pretiniekiem bija vairāk iztrūkumu nekā mums. Domāju, ka mums pietrūka pazemības un cieņas pret pretinieku. Mūsu sniegums bija nožēlojams uzbrukumā un aizsardzībā. Tas bija drausmīgs sniegums. Aizmirsu tikai piebilst, ka «Mavericks» bija pelnījuši uzvarēt,» teica Popovičs.

Tikmēr «Spurs» basketbolists Po Gasols atzīmē, ka ir jābūt perfektiem, lai varētu izcīnīt čempiona titulu.

«Liela daļa treneru ir laimīgi tikai tikt pie uzvaras. Uzvara paliek uzvara, un viņi ar to ir apmierināti. Nākamajā dienā kaut kas tiek sakārtots, un dzīvo tālāk. Man patīk, ka tiek pievērsta uzmanība detaļām. Mums jāspēj noturēt laba spēle pēc iespējas ilgāk un nedrīkst atslābināties. Katram mačam ir jāpievērš uzmanība, taču domāju, ka spēlē pret «Mavericks» mēs to neizdarījām,» atzīmēja Gasols.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes, sasniedzot jaunu karjeras rekordu, šai laikā guva trīs punktus, trāpot vienu no trijiem izpildītajiem tālmetieniem. Viņa rēķinā bija divas atlēkušās bumbas, kā arī «Spurs» šajā laikā ielaida par pieciem punktiem vairāk, nekā iemeta.

Tagad «Spurs» komanda dosies trīs izbraukuma spēļu sērijā. Nākamais duelis gaidāms trešdien ar Šarlotes «Hornets», bet piektdienas mačs ar Bostonas «Celtics» sāksies jau plkst.20 pēc Latvijas laika. Zīmīgi, ka vienība viesos šosezon vēl nav zaudējusi.

«Spurs» ar 11 panākumiem 14 mačos atrodas Rietumu konferences trešajā pozīcijā. Tikmēr Austrumu konferencē Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» ar sešiem panākumiem 13 mačos ir astotā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu