Dāvja Bertāna treneris Popovičs: Man no Trampa vemt gribas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» galvenais treneris Gregs Popovičs atklājis, ka viņam no jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa nāk vēmiens, vēsta žurnāls «Rolling Stone».

«Visi šie ksenofobiskie, homofobiskie, rasistiskie un seksisma komentāri... puse no cilvēkiem to ignorēja,» sacīja Popovičs.

Pieckārtējais NBA čempions teica, ka viņam no Trampa vemt gribas. «Ne jau tāpēc ka Republikāņi uzvarēja vai kā savādāk, bet gan riebīgās runasveida manieres un toņa dēļ. Dzīvoju valstī, kur puse cilvēku ir ignorējusi visu, ko viņš teicis. Un tas ir visbriesmīgākais.»

67 gadus vecais treneris norādīja arī uz Trampa naidpilno retoriku un incidentu, kurā Republikāņu partijas kandidāts izsmējis kādu invalīdu.

«Tas ir tas, ko dara septītās, astotās klases huligāni.

Un viņš tika ievēlēts par Amerikas Savienoto Valstu prezidentu,» savu vilšanos neslēpa Popovičs. «Mums jāizglīto savi bērni. Jādiskutē ar viņiem, kaut vai zili paliekam, cenšoties ieskaidrot šīs lietas. Viņš ir atbildīgs par mūsu valsti. Tas ir pretīgi.»

Iepriekš Trampu kritizēja arī Goldensteitas «Warriors» galvenais treneris Stīvs Kers un Detroitas «Pistons» vadītājs Stens van Gandijs.

«Tramps ir dusmīgs uz plašsaziņas līdzekļiem par to, ka tie publicējuši viņa teikto un kā viņš rīkojies. Man tas šķiet tik ironiski. Tas ir neprāts,» teica Popovičs. «Esmu turīgs baltais amerikānis, bet man nāk vēmiens. Nevaru iedomāties, ja būtu musulmanis, sieviete, afroamerikānis, latīņamerikānis vai invalīds.»

Vēl aizvien pēc vēlēšanām Amerikā notiek dažādas protesta akcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu