Mārtiņš Rubenis: Aiz Latvijas robežas nav nekāds WOW!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Kad, vēl jauns puika būdams, pirmo reizi devos ārpus Latvijas uz sacensībām Vācijā, man šķita, ka šķērsošu robežu un tur būs kaut kas «wow!». Un tad būs nākamā robeža, aiz kuras būs vēl lielāks «wow!». Taču, jo tālāk esmu braucis no mājām, jo vairāk esmu sapratis, ka tur man kā latviešu cilvēkam nekāda «wow» nav!» tā pašmāju sarunu šovā «Starp mums runājot», kuru ik otrdienu plkst. 21:00 iespējams vērot pirmajā un vienīgajā televīzijā sievietēm «STV Pirmā!», jau rīt atklās kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis.

Viņaprāt, ceļošana sniedz iespēju iepazīt pasauli un paskatīties, kā cilvēki dzīvo citur. Tā ir iespēja it kā atkāpties pa gabalu no gleznas, lai ieraudzītu to burvību un bērnišķīgumu, kas ir mūsu mazajā zemē.

Vaicāts, kā viņš jūtas, pārstāvot Latviju nozīmīgās sacensībās, un vai sportists neizjūt līdzjutēju «spiedienu» pēc panākumiem, Mārtiņš atzīs, ka brīdī, kad līdzjutēji ar sirdi un dvēseli pie televizora ekrāniem seko līdzi startam vai atrodas trasē, lai viņu atbalstītu klātienē, sajūta ir brīnišķīga.

«No latviešiem neesmu izjutis ne «smagumu», ne «spiedienu». Jo katrs no viņiem ir daļa no mūsu zemes, daļa no šā brīža un daļa no manas iespējas būt tur, kur esmu. Ja nebūtu mūsu zemes, tautas, cilvēku, kas maksā nodokļus un jūt cits citam līdzi, nebūtu arī šīs valsts, ko pārstāvēt.

Es ticu, ka mani panākumi ir visas valsts panākumi!» patriotisks ir sportists.

Līdzās Mārtiņam Rubenim Latvijas dzimšanas dienu šovā «Starp mums runājot» svinēs aktrise Raimonda Vazdika, dziedātāja Ieva Akurātere, kā arī Latvijas Folkloras biedrības priekšsēdētājs Andris Kapusts. Visu raidījumu skaties jau otrdien, plkst. 21.00 «STV Pirmā!».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu