Blūms: Ar 5-7 basketbolistiem spēles uzvarēt ir grūti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vicečempionei basketbolā «VEF Rīga» rezervistu soliņš nav tas garākais, un ar 5-7 basketbolistiem spēles uzvarēt ir grūti, norādīja rīdzinieku aizsargs Jānis Blūms.

«VEF Rīga» savā sezonas pirmajā VTB Vienotās līgas mājas spēlē svētdien sīvā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 88:85 uzvarēja Baltkrievijas spēcīgāko komandu Minskas «Cmoki», tiekot pie otrā panākuma turnīrā.

«Minskas klubam bija nedaudz garāks soliņš un pieredzējuši spēlētāji, turklāt arī labi leģionāri. Mums no sastāva «izkrita» lietuvietis Arns Labucks, bet Vecvagars nespēlē jau labu laiku. Līdz ar to mums ir maza rotācija un nav mums tas garākais soliņš,» izteicās Blūms, kurš šajā spēlē guva 24 punktus. «Ar 5-7 basketbolistiem maču izvilkt ir grūti, bet saņēmāmies un uzvarējām, kas ir pats svarīgākais. Mums bija svarīgi šai mačā uzvarēt, jo viņiem ir labs saspēles vadītājs, kuru grūti apstādināt.»

Kā atklāja Blūms, klubs šobrīd lūkojoties pēc sastāva papildinājuma, lai gan spēlētāju tirgū lielas izvēles iespējas neesot. Pats 34 gadus vecais aizsargs par spīti solīdajam vecumam un lielajam spēles laikam jūtoties labi, arī fiziski nekādu problēmu viņam neesot.

«Neatceros, kad kluba sastāvā pēdējo reizi Rīgā būtu spēlējis. Bija forši, patīkami, ka atnāca daudz skatītāju. Turpmāk vajag vēl vairāk, lai citi aicina arī draugus. «VEF Rīgas» sastāvā tagad spēlē daudz latviešu. Ja es būtu vienkāršs līdzjutējs, noteikti nāktu skatīties, kā spēlē ilggadējie izlases spēlētāji - es, Armands Šķēle, Mārtiņš Meiers,» uzsvēra Blūms.

Maču ar «Cmoki» rīdzinieki aizvadīja «Elektrum» Olimpiskajā sporta centrā. Kā norādīja «VEF Rīgas» direktore Laila Spaliņa, šosezon VTB Vienotajā līgā «Arēnā Rīga» notiks mači tikai pret līgas grandiem - Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas «Zeņit», Kazaņas «Unics», Maskavas apgabala «Himki» un Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandām. Savukārt pārējie dueļi notiks Olimpiskajā centrā.

««Arēnā» var uzspēlēt pret lielajām komandām. Paši ikdienā trenējamies olimpiskajā centrā, šeit mums ir savi grozi, kamēr arēnā mums nav mājas laukuma priekšrocību. Turklāt šeit ir labāka atmosfēra. Ja būtu pilna arēna, tad es tur labprāt spēlētu,» norādīja «VEF Rīga» kapteinis Blūms.

«VEF Rīga» svētdien izcīnīja otro uzvaru četrās Vienotajā līgā šosezon aizvadītās spēlēs, kas to ierindo septītajā vietā turnīra tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu