Aizvadīts Latvijā pirmais fitnesa festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Pavlovs

29. oktobrī Rīgas Nacionālajā sporta manēžā notika vērienīgs fitnesa pasākums, kas vienkopus pulcēja vairāk nekā 600 fitnesa entuziastus, amatierus un profesionāļus. Pasākumu vadīja populārā LTV 1 raidījuma «Gudrs, vēl gudrāks» runasvīrs un DCH studijas vadītājs Kaspars Ozoliņš kopā ar televīzijas dīvu un personību Leldi Lietavieti.

Papildus enerģiskajām grupu nodarbībām un treniņiem visas dienas garumā bija iespējams vērot arī Līgas Libertes dejas teātra uzstāšanos un unikālu Gacho priekšnesumu, kurā piedalījās ikviens festivāla apmeklētājs.

«Šāda veida pasākumi ir lieliska iespēja vienas dienas laikā iepazīties ar dažādiem fitnesa treniņu veidiem vienuviet. Turklāt, pat ja nav vēlmes piedalīties, arī vērot no malas, kā vienlaikus vingro vairāki simti cilvēku, ir aizraujoši. Tā ir laba iespēja tiem, kuri vēl briest sākt regulāru sportošanu vai ir ļoti stūrgalvīgi un apmeklē tikai viena veida treniņus vienā un tajā pašā vietā,» stāsta Kaspars Ozoliņš.

Festivālā treniņi notika divās zālēs - fitnesa zālē un CrossFit zālē. CrossFit pēdējos gados ieguvis lielu popularitāti starp aktīva dzīvesveida piekritējiem, jo apvieno dinamiku, intensitāti un sniedz plašas iespējas daudzpusīgi attīstīt savu ķermeni. Šajā zālē bija iespējams apgūt treniņu metodikas pamatus kopā ar labākajiem CrossFit treneriem Latvijā no CrossFit klubiem Factory, Jugla un Andrejsala.

«Prieks redzēt, ka cilvēki ir ieinteresēti pārkāpt pāri stereotipiem, aizspriedumiem un izmēģināt spēkus vēl neapgūtās treniņu metodēs. Festivāls apvienoja sportošanu, socializēšanos, veselīga uztura degustēšanu un sevis pārvarēšanu - lielā daļā treniņu slodze bija visnotaļ augsta, jo, tikai paveicot vairāk nekā ierasts, ir iespējams sajust gandarījumu,» par pasākumu izsakās organizatori.

Fitnesa zālē visas dienas garumā notika dažādas grupu nodarbība ar treneriem no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vadošajiem sporta klubiem. Apmeklētāji nodevās kardio, spēka un izturības, kā arī deju un jogas treniņiem, dienu noslēdzot ar Ziemeļeiropas vadošajiem jogas praktizētājiem Silju Silleru un Svenu Idarandu no Igaunijas.

Līga Andžāne, dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv autore, pēc festivāla atzina: «Fitnesa festivāli sniedz lielisku iespēju uzzināt par jaunākajām tendencēm šajā jomā un izmēģināt dažādas nodarbības pie vadošajiem treneriem. Esmu bijusi uz līdzīgiem pasākumiem Londonā un Tallinā, un varu teikt, ka pirmais «Reebok» fitnesa festivāls Rīgā bija lielisks un neatpalika no citur pieredzētā. Ikdienā treniņi var būt grūti un izaicinoši, bet fitnesa festivālā tie notiek daudz dzīvespriecīgākā, brīvākā atmosfērā, un visapkārt valda svētku sajūta.»

«Šis festivāls apliecina, ka cilvēkiem rūp sava veselība un labsajūta. Cilvēki vēlas brīvdienas pavadīt enerģiski un aktīvi, un šāda veida festivāls, mūsuprāt, ir lielisks pamudinājums un papildu motivācija pievērsties aktīvam dzīvesveidam. Apmeklētāju atsaucība parādīja, ka tas noteikti nebūs pēdējais šāda veida festivāls Latvijā,» piebilst organizatori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu