Fjūrijs rehabilitācijas dēļ padara vakantas savas čempionu jostas

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas boksa smagsvars Taisons Fjūrijs veiks rehabilitācijas kursu, tādēļ nevarēs aizstāvēt savas čempionu jostas, paziņoja sportists.

Fjūrija veselības un citu iemeslu dēļ šogad jau divas reizes atcelts viņa duelis pret Ukrainas bokseri Vladimiru Kļičko, kuru viņš pērn novembrī uzvarēja, savā īpašumā iegūstot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), WBO, Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla «Ring» čempiona jostas.

Kopš uzvaras pār Kļičko Fjūrija karjera piedzīvojusi lejupslīdi. Kopš tā laika viņš vairs nav aizvadījis nevienu cīņu, turklāt iepinies vairākos skandālos. Vēl nesen brits atklāja, ka cīnās ar depresiju, tāpēc regulāri lieto alkoholu un apreibinošās vielas, tostarp kokaīnu.

«Šobrīd neesmu spējīgs aizstāvēt savus titulus, tāpēc esmu pieņēmis smagu un emocionālu lēmumu padarīt vakantas manas izcīnītās jostas, novēlot to nākamajiem īpašniekiem veiksmi. Šobrīd dzīvē pieņemu citu izaicinājumu, ko, tāpat kā Kļičko, uzvarēšu,» paziņoja Fjūrijs.

Pats sportists pirms tam deva neapšaubāmus mājienus par savas karjeras noslēgumu, taču pagaidām tas oficiāli vēl nav noticis.

Šonedēļ WBO paziņoja, ka skandālu dēļ Fjūrijam varētu tikt atņemta viņa izcīnītā josta. WBO nedēļas sākumā paziņoja, ka Fjūrijam organizācijai ir jāsniedz oficiāla atbilde, kurā jāpaskaidro, kāpēc sportistam jāsaglabā WBO josta, ņemot vērā viņa izvairīšanos no cīņām un aizliegto vielu lietošanu.

Tikmēr IBF josta Fjūrijam jau ir atņemta, jo viņš nepiedalījās cīņā par tās aizstāvēšanu. Šis čempiona tituls tagad pieder britam Entonijam Džošua.

Pašlaik 28 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā karjerā aizvadījis 25 cīņas, gūstot tikpat daudz uzvaru, turklāt 18 no tām noslēdzis ar nokautu. Karjeras septīto cīņu viņš 2009.gadā aizvadīja pret Latvijas sportistu Aleksandru Selezenu, kuru trešajā raundā pārspēja ar tehnisko nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu