Porziņģis un Šteinberga nosaukti par Gada basketbolistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde apstiprinājusi basketbola «Gada balvas 2016» ieguvējus 11 nominācijās. Pirmo reizi par Gada basketbolisti atzīta Anete Šteinberga, savukārt Gada basketbolista gods ticis Kristapam Porziņģim, vēsta LBS mājas lapa.

Gada trenera balvu saņems Roberts Štelmahers. Trešo reizi par Gada tiesnesi atzīts Oļegs Latiševs, bet otro gadu pēc kārtas Gada jaunatnes trenera tituls pienākas Aināram Čukstem.

Basketbola balvas tradīciju LBS aizsāka 2012. gadā, nosakot Gada spēlētājus. Kopš 2013. gada tiek nosaukti Gada balvas ieguvēji 9-11 nominācijās, ņemot vērā sasniegumus aizvadītajā basketbola sezonā.

Četrās nominācijās laureāti noteikti, balsojot LBS Treneru komisijas dalībniekiem, par basketbolu runājošiem un/vai rakstošiem mediju pārstāvjiem, līdzjutējiem un LBS valdei.

Anete Šteinberga

Spēka uzbrucēja, kura deva lielu ieguldījumu valstsvienības divās uzvarās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs (vidēji spēlē 30 minūtes, 16,5 punkti un 6 atl.b.), pēc pārejas no Vologdas komandas uz Prāgas ZVVZ USK veiksmīgi debitēja Eirolīgā (4. vieta; vidēji spēlē 28 minūtes, 14 punkti, 5,3 atl.b.) un kļuva par Čehijas čempioni. Šteinberga ieguvusi lielāko atbalstu visās balsotāju kategorijās.

Otro balsu summu visās kategorijās, pavisam nedaudz atpaliekot no uzvarētājas, sakrājusi iepriekšējo trīs aptauju uzvarētāja Anete Jēkabsone-Žogota (valstsvienība un Kurskas «Dynamo», Krievija), kuras ieguldījumu valstsvienības spēlē raksturo vidēji spēlē laukumā pavadītās 37 min, 15 punkti un 6 piespēles, bet sniegumu Eirolīgā – vidēji 32 minūtēs gūtie 14 punkti.

Turpmākajās vietās seko Gunta Baško-Melnbārde (valstsvienība un «Basket Landes», Francija), Aija Putniņa (valstsvienība un «Nantes Reze», Francija), kā arī Ieva Krastiņa (valstsvienība un «TTT Rīga»).

GadsLaureātes
2012Zane Teilāne
2013Anete Jēkabsone-Žogota
2014Anete Jēkabsone-Žogota
2015Anete Jēkabsone-Žogota
2016Anete Šteinberga

Kristaps Porziņģis

Slaidā liepājnieka veiksmīgā debija pasaulē varenākajā līgā («New York Knicks» sastāvā 72 spēlēs vidēji 28 min, 14,3 punkti, 7,3 atlēkušās bumbas) novērtēta ar pirmo vietu visās četrās kategorijās, tiesa, LBS valde vienlīdz augstu vērtējusi arī pēc grūtās un veiksmīgās klubu sezonas valstsvienībā spēlējušo Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas sniegumu.

Otrajā vietā Vācijas čempions un Eirolīgas TOP16 dalībnieks (24 spēlēs vidēji 22 minūtes, 9,8 punkti, 3,3 piespēles) Jānis Strēlnieks (valstsvienība un «Brose Basket Bamberg», kurš ieņēma 2.vietu treneru balsojumā, 2./3. vietu mediju un 3.vietu līdzjutēju aptaujā.

Seko Krievijas čempionāta bronzas ieguvējs Jānis Timma (valstsvienība un Sanktpēterburgas «Zenit»), Eirolīgas finālturnīra dalībnieks Dāvis Bertāns («Laboral Kutxa», Spānija) un Dairis Bertāns (valstsvienība un «Dominion Bilbao», Spānija).

GadsLaureāti
2012Dairis Bertāns
2013Kristaps Janičenoks
2014Dairis Bertāns
2015Jānis Strēnieks
2016Kristaps Porziņģis

Gada treneris - Roberts Štelmahers

Dažādās balsojuma kategorijās uzvarējuši trīs pretendenti, bet vislīdzsvarotākais «sniegums» bijis Valmieras komandas zelta pavasara līdzautoram vīriešu valstsvienības treneru kolektīva dalībniekam Robertam Štelmaheram, kurš bijis galvenais favorīts kolēģu treneru un mediju balsojumā, kā arī savācis otro lielāko punktu summu līdzjutēju un valdes balsojumā.

Otrajā vietā iepriekšējo divu aptauju uzvarētājs vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš arī šoreiz ieguvis lielāko līdzjutēju atbalstu. Trešajā vietā Ainārs Čukste («TTT Juniores» un Latvija U18), kura izcīnītā 4.vieta Eiropas U18 čempionātā visaugstāk novērtēta valdes balsojumā. Seko sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (arī 3.vieta Krievijas čempionātā ar Kurskas «Dynamo») un Latvijas sieviešu čempionvienības galvenais treneris Aigars Nerips («TTT Rīga»).

GadsLaureāti
2013Artūrs Štālbergs
2014Ainars Bagatskis
2015Ainars Bagatskis
2016Roberts Štelmahers

Gada cerība – Rihards Lomažs

20 gadus vecais aizsargs, kurš sezonas laikā iekaroja aizvien lielāku BK «Ventspils» treneru uzticību un bija pārliecinošs U20 izlases līderis Eiropas čempionātā (vidēji 26 minūtes, 15,6 punkti), ar nelielu pārsvaru uzvarējis treneru, mediju un līdzjutēju aptaujās.

Seko valdes visaugstāk novērtētā U20 un U18 izlašu līdere (attiecīgi 32 un 33 minūtes, 16,4 un 13,7 punkti, 7 un 9,7 atlēkušās bumbas), Eiropas U18 čempionāta Zvaigžņu piecnieka dalībniece Digna Strautmane, kura uz Gada cerības balvu varēs pretendēt vēl divas sezonas.

Turpmākajās vietās – Klāvs Čavars («Liepāja/Triobet» un U20 izlase) un Luīze Šepte («Ventspils», U17 un U18 izlase).

GadsLaureāti
2013Kristaps Porziņģis
2014Rodions Kurucs
2015Rolands Šmits
2016Rihards Lomažs

Citās nominācijās balvu ieguvējus noteica LBS komisijas, sadarbības partneri un LBS valde.

Vairāk informācijas: http://basket.lv/lbs/03102016-gada_basketbolisti_2016_anete_steinberga_

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu