Melīgajam Lohtem TV šova laikā centušies uzbrukt divi pret viņu noskaņoti vīrieši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Melos pieķertajai ASV peldēšanas zvaigznei Raienam Lohtem pirmdien TV šova «Dejo ar zvaigzni» laikā centušies uzbrukt divi pret viņu naidīgi noskaņoti vīrieši, kuri tika aizturēti.

Lohte par izdomāto laupīšanu Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā dzimtenē kritis publiskā nežēlastībā. Lohte par izdomāto laupīšanas stāstu ir saņēmis desmit mēnešu diskvalifikāciju no ASV Olimpiskās komitejas un Peldēšanas federācijas.

Pirmdien TV šova tiešraides laikā pēc Lohtes priekšnesuma ar profesionālo dejotāju Šerilu Burku, kad abi klausījās tiesnešu vērtējumu par izpildīto fokstrotu, uz skatuves izskrēja divi vīrieši, kuriem mugurā bija T-krekli ar pret peldētāju vērstu uzrakstu. Vīrieši centās tikt pie Lohtes, taču abus aizturēja apsardze.

Vēlāk uzbrucēji tika nogādāti Losandželosas policijā.

Tāpat no TV studijas, kurā notika šova filmēšana, tika izraidītas vairākas skatītājas, kuras veltīja skaļus Lohtem neglaimojošus saukļus. Sievietes norādīja, ka Lohtem nav vietas šajā šovā.

«Šobrīd man galvā ir dažādas domas. Mazliet sāp [cilvēku attieksme], taču šovā piedalos, jo vēlos izdarīt kaut ko ārpus savas komforta zonas,» pēc šova sacīja Lohte.

32 gadus veco olimpisko zelta medaļnieku Lohti Brazīlijas policija apsūdz par viltus ziņojumu, ka viņu ar trim komandas biedriem aplaupīja vīrietis policijas formā. Vēlāk viņš atzinās, ka «pārāk pārspīlējis».

Četrotne pagājušajā mēnesī olimpisko spēļu laikā, atgriežoties no kādas privātas ballītes, iekūlās nepatikšanās. Viņi apgalvoja, ka, ar taksi atgriežoties olimpiskajā ciematā, mašīnu apstādinājis kāds vīrietis, kuram pie krūtīm bijusi policijas nozīme. Vīrietis Lohtem pielicis pie deniņiem ieroci un peldētājus aplaupījis. Vēlāk Lohte gan skaidroja, ka laupīšana notikusi degvielas uzpildes stacijā.

Brazīlijas policija sāka izmeklēšanu, un tajā noskaidrojās, ka peldētāji ir nekaunīgi melojuši, jo nekāda laupīšana nebija notikusi. Policija paziņoja, ka amerikāņi izdemolējuši benzīntanka tualeti un uzvedušies izaicinoši, piemēram, urinējuši pie uzpildes stacijas logiem. Pēc tam viņiem izcēlies konflikts ar benzīntanka darbiniekiem, kuri pauduši neapmierinātību par viesu uzvedību. Darbinieki izsaukuši policiju, taču līdz tās atbraukšanai abas puses jau bija vienojušās un amerikāņi bija samaksājuši kompensāciju par izdemolēto tualeti.

Par notikušo Lohte jau vairākkārt publiski atvainojies, tomēr slavenais peldēšanas piederumu ražotājs «Speedo» un modes dizainera uzņēmums «Ralph Lauren» incidenta rezultātā pārtrauca viņa sponsorēšanu.

Lohte Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas, bet karjeras laikā amerikānis ticis pie 12 olimpiskajām godalgām, tai skaitā sešām zelta.

Tikmēr pārējie trīs šajā lietā iesaistītie peldētāji - Džeks Kongers, Gunnars Bencs un Džimijs Faigens - saņēmuši četru mēnešu diskvalifikācijas no vietējām un starptautiskajām sacensībām. Viņi bija stafešu komandu rezervisti un finālpeldējumos nestartēja, taču, tā kā piedalījās priekšsacīkstēs, arī tika pie zelta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu