Pujāts: Lai finālā pretendētu uz kaut ko vairāk, jābūt stabilākam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Lai Riodežaneiro olimpisko spēļu kārtslēkšanas sacensību finālā pretendētu uz augstu vietu ir jālēc stabilāk, pēc sestdien veiksmīgi pārvarētām kvalifikācijas sacensībām sacīja Latvijas kārtslēcējs Pauls Pujāts.

Pujāts savā debijas reizē kvalifikācijā pārlēca 5,60 metru augstumā novietotu latiņu, kas viņam deva dalītu desmito vietu un ļāva tikt starp finālistiem. Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis Mareks Ārents tika galā ar 5,45 metru augstumu, paliekot dalītā 16.vietā un finālsacensībās neiekļūstot.

Pašlaik 25 gadus vecais Pujāts ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 5,30 metrus, turklāt viņam tas izdevās arī ar 5,45 un 5,60 metru augstumā novietotajām latiņām, kas ļāva nodrošināt vietu finālā. Savukārt pēc tam nevienā no trim piegājieniem latvietis nepārlēca 5,70 metru augstumu.

Pujāts jau pirms pēdējā lēciena 5,70 metru augstumā zinājis, ka vieta finālā ir nodrošināta, tomēr viņš vienalga devās sektorā. Pēc neveiksmīgā pēdējā lēciena sportists bija neapmierināts, taču jau brīdi vēlāk TV kameru un skatītāju uzmanību piesaistīja staigājot uz rokām.

«Jau pirms pēdējā lēciena zināju, ka ir vieta finālā, tomēr gribēju lekt arī to, tāpēc pēc neveiksmīga mēģinājuma biju neapmierināts,» žurnālistiem sacīja Pujāts.

Viņš arī sacīja, ka lai finālā pretendētu uz kaut ko vairāk, jābūt stabilam. «Tā kā man iepriekš bija trauma, nevarēju tik bieži startēt sacensībās un tas man traucēja. Tāpat šīs bija pirmās sacensības, kurās lecu no pilna ieskrējiena,» atklāja sportists.

Tikmēr Ārents pēc sacensībām medijiem neslēpa sarūgtinājumu. Viņš ar ar pirmo piegājienu pārlēca 5,30 metrus, kā arī 5,45 metrus, bet 5,60 metru augstumā visi trīs mēģinājumi bija nesekmīgi, tāpēc 30 gadus vecajam sportistam Riodežaneiro olimpiskās spēles ir noslēgušās.

«Ir vilšanās, jo pietrūka spēks. Iespējams, tas bija dēļ ilgajām pauzēm starp lēcieniem, bet varbūt tāpēc, ka pirms pāris dienām biju saaukstējies,» norādīja kārtslēcējs.

«Sacensību sākumā viss bija labi, bet uz 5,60 augstumu vairs pēkšņi nevarēju paskriet un pirmoreiz šosezon nevienā no lēcieniem neuzlēcu pat līdz latiņai,» sacīja Ārents.

Zīmīgi, ka kvalifikācijas normu (5,75 metri) nepārvarēja neviens kvalifikācijas dalībnieks.

Finālsacensības notiks pirmdien.

Pujāts olimpisko spēļu normatīvu izpildīja februāra beigās, sacensībās ASV pārlecot 5,70 metru augstumu un par desmit centimetriem pārspējot personisko rekordu.

Savukārt Ārents normatīvu izpildīja jūnija sākumā Čehijas pilsētā Jablonecā, kad pieveica 5,70 metru augstumā novietotu latiņu un uzstādīja jaunu personisko rekordu. Viņam šīs bija otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Londonā Ārents lēca 5,35 metru augstumā, ar šādu rezultātu finālam nekvalificējoties un ieņemot 22.pozīciju.

Ceturtdien augsto ceturto vietu septiņcīņā ieguva Laura Ikauniece-Admidiņa, bet 400 metru skrējienā 45.vietā palika Gunta Latiševa-Čudare.

Riodežaneiro olimpiskās spēles risināsies līdz 21.augustam.

Latvijas izlases pieteikumā ir 34 sportisti, kuri startē 13 sporta veidos, taču zināms, ka Olimpiādē nestartēs traumu guvusī šķēpmetēja Līna Mūze.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu