Burātāja Birzule: Pirmais brauciens bija uz liela stresa bāzes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latvijas burātājai Ketijai Birzulei dos milzīgu pieredzi, ko nav iespējams nopirkt vai izīrēt, pēc saviem pirmajiem trim braucieniem pirmdien teica sportiste.

Debitējot olimpiskajās spēlēs, 17 gadus vecā vējdēļu braucēja RS:X klasē pirmdien pirmajā braucienā vienu brīdi bija pat ap 12.pozīciju, tomēr noslēgumā palika 24.pozīcijā. Arī otrajā braucienā viņa guva 24.vietu, bet trešajā Birzule neiekļāvās laika limitā.

Tas pašlaik kopvērtējumā ar 75 punktiem dod 24.vietu 26 burātāju vidū. «Pirmais brauciens bija uz liela stresa bāzes, bet turpinājumā sāku ar visu aprast. Pēc katra brauciena pagarina distanci un varbūt tāpēc nākamie divi braucieni nebija tik sekmīgi,» stāstīja jaunā sportiste, paužot, ka akvatorija ir sarežģīta, tāpēc jābrauc «atvērtām acīm un jāspēj to nolasīt». «Man ir treneri, kas palīdz. Ir sarežģīti, bet interesanti sarežģīti.»

«Braukt ar 25 pasaules labākajām sportistēm ir tāda pieredze, ko nevar nopirkt un izīrēt,» pauda Birzule. «It kā pašā sākumā man nebija stress, tomēr 20 sekundes pirms pirmā brauciena starta pēkšņi uzplūda milzīgs satraukums, aizrāvās elpa un sapratu, ka tas ir pa īstam. Tomēr brīdi vēlāk pacēlās zaļais karogs un sapratu, ka nekas nav mainījies - tā ir tā pati lieta, ko visu laiku daru. Jābrauc un jādara.»

Birzule apzinās, ka šajā Olimpiādē vēl uz augstiem rezultātiem nevar cerēt. «Turpmākajos braucienos vēlos nofinišēt vēl labāk un parādīt, ka varu to. Kādā braucienā sasniegt labāko divdesmitnieku nebūs vienkārši, bet, ja apstākļi ļaus, viss ir iespējams.»

Burātāja stāstīja, ka kopš oficiāli sākusies Olimpiāde viss «sācis jukt un brukt» olimpiskajā ciematiņā, tomēr viss pārējais apkārt notiekošais viņai ļoti patīk.

«Istabiņā tualete vairs nestrādā, bet meistari, kas ieradās to labot, atstāja milzīgu netīrību. Tāpat netiek mainīta gultas veļa. Šīs ir nelielas nianses, bet tā viss pārējais mani ļoti apmierina,» stāstīja sportiste, kura svētdien arī piedalījusies svarcēlājas Rebekas Kohas apsveikuma plakāta radīšanā. «Plakāta zīmēšana bija aizkustinošs un foršs brīdis, liels prieks par Rebeku.»

Turpinājumā burātājas aizvadīs vēl deviņus braucienus, bet 13.augustā notiks izšķirošais finālbrauciens par medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu