Daugavpilī norisināsies Eiropas čempionāta finālposms spīdvejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau vairāku gadu garumā augustā Daugavpilī ierasts organizēt augstākā mēroga starptautiskās spīdveja sacensības. Arī šis gads nav izņēmums - 6.augustā stadions «Lokomotīve» kļūs par pasaules spīdveja epicentru.

6.augustā Daugavpils būs visu pasaules valstu televīzijas ekrānos, jo tiešraidē sacensības translēs kanāls «Eurosport». Šīs būs gada nozīmīgākās sacensības Daugavpilī un vienas no svarīgākajām visā Latvijā, TVNET norāda spīdveja klubā «Lokomotīve».

Šoreiz spīdveja cienītāji klātienē varēs vērot vienu no četriem Eiropas čempionāta finālposmiem (SEC - Speedway Euro Championship). Šādā formātā čempionāts norisinās jau kopš 2013.gada, bet Daugavpilī tā būs pirmā reize!

Fināliem, pārvarot vairākas kvalifikācijas kārtas, kvalificējas tikai 15 Eiropas labākie braucēji. Eiropas čempions tiks kronēts četru finālposmu summā, tādējādi braucējiem netiek piedotas kļūdas. Katrā no posmiem ir sagaidāma bezkompromisa cīņa, kurā uzvarēs tikai labākais.

Šogad pirmais fināla etaps norisinās Vācijas pilsētā Gustrovā, pēc kā braucēji viesosies Daugavpilī, bet vēlāk arī Krievijā (Toljati) un Polijā (Ribņika). Starp finālistiem ir uzreiz pieci braucēji, kuri savulaik bijuši vai joprojām ir Daugavpils «Lokomotīves» rindās. Tie ir publikas mīluļi - Grigorijs Laguta, Antonio Lindbeks, Jonass Kilmakorpi, Andžejs Ļebedevs un Latvijas posma «wild card» ieguvējs Maksims Bogdanovs.

Starp dalībniekiem būs trīskārtējais pasaules čempions dānis Niki Pedersens, uzlecošā pasaules spīdveja zvaigzne Pjotrs Pavļickis, kā arī divkārtējais un esošais Eiropas čempions krievs Emils Saifutdinovs.

Latvijas spīdvejisti šogad ir starp labākajiem Polijas Nice līgas braucējiem. Pie tam, atgādināsim, ka Ļebedevs 2013.gadā Daugavpilī iekļuva «Grand Prix» pusfinālā, kur palika viena soļa un kļūdas attālumā no fināla. Bogdanovs 2014. gadā SEC četru posmu kopvērtējumā ieņēma augsto sesto vietu. Ņemot vērā šos faktus, Latvijas līdzjutēji ir tiesīgi cerēt uz izciliem sasniegumiem arī šogad.

Aicinām arī Jūs kļūt par šīs aizraujošās izrādes lieciniekiem. Nav šaubu, ka Jūs spēsiet novērtēt piedāvāto kvalitāti!

Tieši pēc nedēļas, 13.augustā, plkst.14:00 Biķernieku stadionā Rīgā norisināsies Eiropas čempionāta fināls pāriem!

Eiropas spēcīgāko valstu braucēji cīnīsies par Eiropas zeltu! Pirmo reizi Rīgas trekā būs iespēja redzēt esošo Eiropas čempioni Poliju, vicečempioni Krieviju, kā arī pārus no Čehijas, Dānijas, Vācijas un Itālijas. Visām šīm komandām pretī stāsies arī ambiciozā Latvija!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu