«Dinamo» pret Daugaviņa «Torpedo» sāk turnīru Ņižņijnovgorodā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» šodien ar maču pret vietējo komandu «Torpedo», ko pārstāv latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet trenē Pēteris Skudra, Ģirts Ankipāns un Normunds Siliņš, sāk dalību Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņā.

Mačs sāksies plkst.19, to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā KHL TV.

Šis turnīrs ilgs visu nedēļu - turpinājumā Rīgas «Dinamo» trešdien sacentīsies ar Kazaņas «Ak Bars» komandu, ceturtdien spēkosies ar Čerepovecas «Severstaļ», piektdien spēlēs pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik», bet svētdien tiksies ar Jaroslavļas «Lokomotiv».

Rīdzinieki līdz šim aizvadījuši divas pārbaudes spēles, kurās guvuši uzvaras - pirms nedēļas Valmierā ar rezultātu 4:1 tika pārspēta Arta Ābola trenētā Toljati «Lada», kuras sastāvā spēlē vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks, bet pagājušajā piektdienā ar 2:0 Piņķos uzvarēta arī Novosibirskas «Sibirj» vienība.

Pēc šī turnīra Rīgas «Dinamo» komandai vēl atliks četras pārbaudes spēles tradicionālajā turnīrā savā laukumā «Arēnā Rīga».

Pirms došanās uz Ņižņijnovgorodu rīdzinieki no sastāva atskaitīja amerikāņu uzbrucēju Vinniju Saponari. Aizvadītajā sezonā Saponari pārstāvēja trīs Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas, tajās aizvadot 18 mačus un iemetot vienus vārtus, bet visvairāk maču viņš aizvadīja Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL), kur Grīnvilas «Swamp Rabbits» komandā 40 spēlēs guva sešus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles.

Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Normunda Sējēja un viņa Ronalda Ozoliņa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna rīcībā Ņižņijnovgorodā būs vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Gustavs Grigals; aizsargi - Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko; uzbrucēji - Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

Aizsargs Uvis Balinskis kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu «Rīga» piedalīsies turnīrā Čerepovecā, bet amerikāņu aizsargs Patriks Malens, kurš sastāvu papildināja vien pagājušajā nedēļā, uz turnīru nav devies, jo sportists nepaguva uztaisīt Krievijas vīzu.

Rīgas «Dinamo» padomes sēdē ceturtdien par komandas galveno treneri tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Jauno KHL sezonu Rīgas klubs sāks 23.augustā, kad izbraukumā tiksies ar «Soči» hokejistiem.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Pagājušajā sezonā janvārī Rīgas «Dinamo» kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Marta sākumā «Dinamo» aizvadīto sezonu nosauca par neapmierinošu un pagarināja līgumu ar Sējēju par ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu