Olimpiete Ketija Birzule: Par Latviju ar lielo L!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Burāšanas kluba 360°» audzēkne, Riodežaneiro vasaras olimpisko spēļu dalībniece Ketija Birzule pauž prieku par iespēju startēt šajā nozīmīgajā sporta forumā un izsaka cerību, ka par Latviju pasaules burāšanas saimē runās kā par burāšanas lielvalsti, kas vienlīdz konkurē ar citām burāšanas lielvalstīm.

Ketija Birzule - labākā Latvijas jaunā burātāja vindsērfingā RS:X klasē - startēs 2016. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, kas norisināsies šā gada augustā Brazīlijā, Riodežaneiro. Pasaules Jaunatnes olimpiādē Nandžingā, Ķīnā 2014. gadā Ketija izcīnīja 12. vietu vindsērfinga sacensības.

Birzule ir 17 gadus veca rīdziniece, kas ar vindsērfingu sāka nodarboties pirms septiņiem gadiem. Šo gadu laikā ir gūta iespaidīga pieredze vindsērfinga sacensībās Latvijā un ārzemēs.

Viņae piedalās starptautiskās vindsērfinga sacensībās kopš 2013. gada. Līdz šim augstākie sasniegumi ir uzvaras starptautiskās sacensībās «Rīgas Kauss» 2016. gadā, Latvijas un Baltijas čempionātos sieviešu konkurencē 2015. gadā, uzvaras starptautiskās sacensībās Polijā, un Lietuvā 2014. gadā, kā arī uzvara Latvijas jaunatnes vasaras Olimpiādē 2013. gadā.

Ketija Birzule. Rio 2016 Olimpisko spēļu dalībniece. from BURUSPORTS on Vimeo.

Intervijā Ketija pauž prieku par savu dalību vasaras Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro un pauž vēlmi veicināt burāšanas flotes attīstību Latvijā, lai Latviju burāšanas pasaulē uztver kā nopietnu valsti, kā pati Ketija saka: Par Latviju ar lielo L!

Ņemot vērā ievērojamo jauno burātāju skaita pieaugumu pēdējos 10 gados «Burāšanas klubā 360°», kas kopš 2006. gada 20 burātājiem ir uzaugusi par nopietnu kustību ar 82 burātājiem, Birzules teiktajam ir nopietns pamats. Burāšanas tradīcijas atdzimst jaunā kvalitātē un aizrauj arvien vairāk jauniešu.

Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas vindsērfinga asociācija un «Burāšanas klubs 360» veicina vindsērfinga attīstību Latvijā un pievērš jauniešus veselīgam un sportiskam dzīvesveidam, tādējādi audzinot stipras un daudzpusīgas personības, kuras nākotnē nesīs Latvijas vārdu pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu