Vācija un Polija spēlē neizšķirti; Ukraina zaudē izredzes iekļūt 1/8 finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas un Polijas futbolisti ceturtdien spēlēja neizšķirti Francijā notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) mačā, tādējādi Ukrainas izlase kļuva par pirmo komandu šajā turnīrā, kas zaudējusi izredzes iekļūt astotdaļfinālā. Pasaules čempiones Vācijas izlases un Polijas valstsvienības duelis noslēdzās neizšķirti 0:0. Šī bija pirmā spēle turnīrā, kurā netika gūti vārti.

Jau no pirmajām minūtēm Vācijas futbolisti vairāk kontrolēja bumbu un centās apdraudēt pretinieku vārtus, taču pirmais bīstamais moments izveidojās 16.minūtē, kad no labas pozīcijas sitiens neizdevās Toni Krosam. Pasaules čempionu vārtus centās iekarot Polijas izlases uzbrukuma līderi Roberts Levandovskis un Arkadjušs Miliks, taču viņu mēģinājumus bloķēja Vācijas komandas aizsargi.

Pirmajā puslaikā vienu reizi bumba trāpīja pa Polijas vārtu stabu, tomēr arī sekmīga sitiena gadījumā vārtu guvums netiktu skaitīts, jo tika fiksēta aizmugure. 44.minūtē labu izdevību gūt vārtus neizmantoja Vācijas izlases pussargs Sami Kedira. Pirmajā puslaikā Vācijas futbolisti izdarīja septiņus sitienus, Polijas spēlētāji tikai divus, tomēr ne reizi bumba nelidoja vārtu rāmī.

Otrā puslaika pašā sākumā Kamils Grosickis izdarīja teicamu piespēli soda laukumā, taču no tuvas distances ar galvu bumbai netrāpīja Miliks. Brīdi vēlāk bīstamu momentu izveidoja Vācijas izlase, tomēr Mario Geces sitienu atvairīja vārtsargs Lukašs Fabjaņskis. 58.minūtē tiešo brīvsitienu pēc Levandovska piespēles izpildīja Miliks, taču bumba lidoja garām vārtiem. Mirkli vēlāk Levandovskis nokļuva labā pozīcijā, bet viņa sitienu bloķēja.

Desmit minūtes vēlāk pēc Mesuta Ezila sitiena Polijas izlasi no vārtu zaudējuma glāba Fabjaņskis, kurš izmainīja bumbas lidojumu. Turpinājumā iespēja izvirzīties vadībā bija Polijas izlasi, taču Miliks soda laukumā netrāpīja pa bumbu. Tuvojoties spēles beigām, abas komandas spēlēja piesardzīgāk un lieki neriskēja, jo turnīra tabulā neizšķirts rezultāts abām izlasēm bija izdevīgs.

Ukrainas izlase, kas ceturtdien iepriekš C apakšgrupas mačā ar 0:2 (0:2) piekāpās Ziemeļīrijas futbolistiem, pēc Vācijas un Polijas cīņas zaudēja izredzes apsteigt kādu no konkurentēm un iekļūt astotdaļfinālā.

Pēc divām spēļu kārtām Vācijai un Polijai ir četri punkti, par vienu mazāk ir Ziemeļīrijai, bet Ukraina pie punktiem nav tikusi.

Pirmajā spēļu kārtā Polija ar 1:0 pārspēja Ziemeļīriju, bet Vācija ar 2:0 pieveica Ukrainu.

Vācija un Polija savā starpā tikās 21.reizi, bet tikai vienreiz uzvaru guvusi Polija. Tas notika šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Vācija piedalījusies katrā Eiropas čempionātā kopš 1972.gada un kļuvusi par trīskārtēju čempioni (1972., 1980., 1996.gadā). Iepriekšējos divos turnīros sasniegusi pusfinālu, 2008.gadā zaudējot titula mačā, bet pirms četriem gadiem finālā neiekļūstot.

Polija bija viena no iepriekšējā Eiropas čempionāta mājiniecēm, bet pirmoreiz finālturnīrā tā spēlēja 2008.gadā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. «Stade de France» ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Žeroms Boatengs, Benedikts Hēvedess, Matss Hummelss, Jonass Hektors, Mesuts Ezils, Sami Kedira, Toni Kross, Mario Gece (Andrē Širrle, 66.min.), Juliāns Drakslers (Mario Gomess 72.min.), Tomass Millers.

Polijas izlases sastāvs: Lukašs Fabjaņskis, Arturs Jendžejčiks, Mihals Pazdans, Lukašs Piščeks, Kamils Gliks, Jakubs Blaščikovskis (Bartošs Kapustka, 80.min.), Kšištofs Mončiņskis (Tomašs Jodlovecs, 76.min.), Gžegožs Krihovjaks, Kamils Grosickis (Slavomirs Peško, 87.min.), Roberts Levandovskis, Arkadjušs Miliks.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu