Pikē izrauj Spānijas izlasei uzvaru pār Čehijas futbolistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ar uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru futbolā pirmdien sāka pašreizējā čempionvienība Spānija, kas Tulūzā D apakšgrupas mačā ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Čehijas valstsvienību. Vienīgos vārtus mača 87. minūtē, precīzi sitot ar galvu, guva aizsargs Herards Pikē.

Spānijas izlasei spēles pirmajā pusē piederēja liels pārsvars, taču čehi otrajā puslaikā arī spēja izveidot vairākus bīstamus momentus. Tomēr mača beigās laukumā atkal dominēja Eiropas čempioni, kuri beigās arī izrāva uzvaru.

Pirmā puslaika pašā sākumā laukumā ritēja līdzīga cīņa, taču pēc tam iniciatīva pārgāja spāņu pusē, kuri izveidoja vairākas labas iespējas. Cīņas 16.minūtē no vārtu priekšas sita Alvaro Morata, taču uzdevumu augstumos bija vārtsargs Petrs Čehs. Viņam vēlreiz komandu nācās glābt arī 13 minūtes vēlāk, kad spāņi ieguva bumbu pretinieku laukuma pusē un uzbrukuma smailē atkal izvirzījās Morata, tomēr šoreiz uzbrucēja tālajā apakšējā stūrī raidīto bumbu vārtsargs skaistā lēcienā atvairīja ar roku, novirzot bumbu uz stūra sitienu.

Piecas minūtes pirms puslaika beigām laba iespēja bija arī Žordi Alvam, taču arī šoreiz teicami nospēlēja Čehs. Savukārt pie Davida de Heas sargātajiem vārtiem pirmais īsteni bīstamais moments tika izveidots vien puslaika pēdējā minūtē, kad pēc strauja pretuzbrukuma sita Tomāšs Necids, tomēr vārtsargs bez problēmām bumbu notvēra. Čehijas izlases izpildījumā tas pirmajā puslaikā bija vienīgais sitiens pretinieku vārtu rāmī, kamēr spāņi sita četras reizes. Eiropas čempioniem bija arī izteikts pārsvars bumbas kontrolē - 68% pret 32%, taču iegūt taustāmu labumu no tā viņi nespēja.

Krietni interesantāks bija spēles otrais puslaiks, kuru čehi aizvadīja daudz aktīvāk. Cīņas 57.minūtē savu meistarību jau demonstrēja de Hea, kurš atvairīja Romāna Hubnīka sitienu, savukārt 65.minūtē spāņus jau glāba pussargs Fransesks Favregass, kurš neļāva pretiniekam aizsniegties līdz bumbai gandrīz jau pie pašas vārtu līnijas, izsitot bumbu laukumā.

Tuvojoties cīņas beigu daļai pārsvars atkal piederēja spāņiem, kuriem lielisku iespēju neizmantoja Davids Silva, kurš bumbu raidīja gar pašu vārtu stabu. Par mača varoni kļuva Pikē, kurš izmantoja nelielu apjukumu čehu aizsardzības rindās un pēc teicamas Andresa Injestas piespēles no pāris metriem precīzi sita ar galvu, beidzot pārspējot pirms tam nevainojami spēlējošo Čehu.

Čehijas izlase vēl centās paglābties no zaudējuma un kompensācijas laika otrajā minūtē viņiem arī izdevās izveidot bīstamu momentu, taču Vladimīra Daridas spēcīgi sisto bumbu atvairīja de Hea.

Pēc pirmās spēļu kārtas Horvātijai un Spānijai ir trīs punkti, bet Čehija un Turcija ir tukšā. Otrās kārtas cīņās piektdien Čehija tiksies ar Horvātiju, bet Spānija spēlēs ar Turciju.

Spānijas izlase Eiropas čempionātu finālturnīros izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Visentes del Boskes vadītā Spānijas komanda Eiropas čempionātā uzvarēja iepriekšējos divos turnīros - 2008. un 2012. gadā. Kopumā tā Vecā kontinenta meistarsacīkstēs triumfējusi trīsreiz, pretendējot uz ceturto titulu.

Vēl pirmdien (plkst. 19.00) Zviedrija Parīzes priekšpilsētā Sendenī spēkiem mērosies ar Īriju. Savukārt vēlajā vakara spēlē (plkst. 22.00) Beļģija Lionā spēlēs pret Itāliju.

Visām šīm komandām tās ir pirmās spēles turnīrā.

Svētdien D apakšgrupā, kas nodēvēta par «nāves grupu», Horvātija ar rezultātu 1:0 pārspēja Turciju.

Eiropas čempionāts risināsies līdz 10. jūlijam.

Spānijas izlases sastāvs: Davids de Hea, Huanfrans, Herards Pikē, Serhio Ramoss, Žordi Alva, Fransesks Favregass (Tjagu Alkantara, 70.min.), Serhio Buskets, Andress Injesta, Davids Silva, Alvaro Morata (Artiss Aduriss, 62.min.), Nolito (Pedro Rodrigess, 82.min.).

Čehijas izlases sastāvs: Petrs Čehs, Pavels Kaderžābeks, Tomāšs Sivoks, Romāns Hubnīks, Davids Limberskis, Vladimīrs Darida, Jaroslavs Plašils, Teodors Gebrs Selasi (Josefs Šurals, 86.min.), Tomāšs Rosickis (Davids Pavelka, 88.min.), Ladislavs Krejči, Tomāšs Necids (Davids Lafata,75.min.).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu